steaguri SUA si Romania

Ambasadorul SUA de la București, Adrian Zuckerman, avertizează România în privința utilizării tehnologiei 5G furnizată de Huawei, afirmând că firma chinezească ar spiona.

Departamentul de Justiţie al SUA a pus sub acuzare compania în cauză “pentru fraude şi complot pentru a fura secrete comerciale”, după cum declară Ambasadorul SUA. Huawei a trebuit să plătească bonusuri angajaților care au furat informații confidențiale de la concurenţii din Statele Unite timp de zeci de ani.

În România, tehnologia 5G produsă de Huawei ridică multe semne de întrebare deoarece creează riscuri innacceptabile pentru securitatea națională, pentru infrastructura critică, confidențialitatea și drepturile omului.

Conform presei, într-o scrisoare deschisă către români, Adrian Zuckerman declară următoarele: “Tehnologia 5G oferă oportunităţi, dar, aflată în mâini greșite, ameninţă securitatea naţională. După cum a spus Secretarul de Stat, Mike Pompeo, competiţia cu China pune în discuţie libertățile fundamentale pe care fiecare dintre noi le preţuieşte. O rețea 5G nu este doar o reţea pentru comunicații – ea reprezintă o infrastructură esenţială pentru economia secolului XXI. La fel cum o rețea de drumuri și autostrăzi ajută indivizii şi mărfurile să se deplaseze şi ajută la deblocarea potențialului economic, viitoarele rețele 5G vor fi autostrăzi și rute ale economiei digitale. Trebuie să ne asigurăm că folosim companii care continuă să dezvolte tehnologii 5G de încredere, cum sunt Ericsson, Nokia, Samsung şi Qualcomm. Aceste companii reprezintă o soluţie la ameninţarea provocată de firmele de tehnologie care au legături cu Partidul Comunist Chinez.”

Citește și https://gazetadecluj.ro/arm-suspenda-relatiile-comerciale-cu-huawei-scriu-cei-de-la-bbc/

Sabina Popescu

1 COMENTARIU

  1. hai da’ m-a drecu’! E tare astia cu 5 J-ul lor. E buni samsungu’ da, xiaomi si huaweiu, ba!!! si cine pastele ma-mi lor le-or dat la huawei tecnologia??? Tata mare? Bunu’ din groapa? Mos Tagartza? Eu cred ca „cineva” isi arunca la gunoi armament de mii de miliarde, care devine „depasit” pe cand reteaua 5g devine operationala. Mu-e.Cum bine zi-s-o Caragiale…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here