Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a lansat o nouă serie de critici la adresa companiei chineze Huawei, pe care o acuză că ”să inducă în eroare poporul român” prin campania de propagandă pentru 5G. Într-o opinie publicată de ambasada SUA, ambasadorul Zuckerman critică și publicațiile românești care publică articolele de lobby plătite de Huawei.

”Este de neînțeles că un român poate pleda pentru Huawei sau pentru comuniștii chinezi. Este și mai mult de neînțeles că unele publicații românești cedează atât de ușor puterii atotputernicului RON și publică propagandă pentru aceste entități corupte și pentru comuniști”, a scris Zuckerman.

Este al treilea articol de opinie scris de ambasadorul american în ultimele săptămâni pe tema Huawei, o replică la marea campanie mediatică și de lobby lansată de compania chineză. Huawei a început campania după ce Ministerul Transporturilor a pus în dezbatere publică în urmă cu o lună un proiect de lege care, dacă ar fi adoptată, ar interzice de facto participarea sa la licitația 5G. La o lună de la lansarea în dezbatere publică, proiectul încă nu a fost discutat în guvern.

Găsește întreg articol de opinie aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here