Potrivit unor dezvăluiri, ambasadorului României în SUA, Andrei Muraru, își plătește de la bugetul statului o chirie lunară de 21.000 de dolari pentru o vilă de lux.

Acum o lună dezvăluim un demers șocant, cererea deputatului PNL Pavel Popescu de suplimentare urgentă a bugetului alocat ambasadei României la Washington, pentru a se sărbători în stil mare a 25-a aniversare a parteneriatului strategic. Acum, aflăm și motivul real: ambasadorul Andrei Muraru și-a tras pe banii românilor o reședință de 21.000 de dolari chirie, cu 46 de camere, piscină etc, într-un moment cînd, în țară, cetățenii nu mai au bani pentru facturile lunare.

Ambasadorul României în SUA și-a mutat reședința într-o clădire de lux din Washington. Imobilul cu 46 de camere, 8 dormitoare, 8 băi și piscină, amplasat pe o proprietate de peste 2000 de metri pătrați pe celebrul Embassy Row, are o istorie spectaculoasă. Chiria: 21.000 de dolari pe lună, relatează azi PressHub.
Noua reședință a ambasadorului Andrei Muraru, de la 3003 Massachusetts Ave NW, Washington DC, a fost construită în 1934 și are 46 de camere, potrivit Washington Post. În anii 1960 și 1970 a fost locuința reprezentantului diplomatic al Iranului în Statele Unite. Clădirea are un salon grandios, cu tavan înalt, decorat cu un mozaic complicat. În 2020, a început renovarea sa, care a costat statul american 2,5 milioane de dolari, apoi a fost scoasă pentru închiriat. Iar anul acesta, acolo s-a mutat ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here