Sursa Foto :Transilvania Reporter

Ferma de pui din comuna Florești a fost amendată recent pentru că i-a expirtat avizul necesar funcționării.

Potrivit surselor, patronii Amareto au primit o amendă de 20.000 de lei.

Practic, ferma nu mai are autorizație de la Mediu, deoarece aceasta a expirat în 20 iunie, an curent.

Bravinvest, firma familiei Coborzan riscă să fie închisă definitiv dacă nu obține autorizația, deoarece, au termen timp de 15 zile pentru a încerca să intre în legalitate.

„Poliția Locală Florești a efectuat în cursul acestei zile un control la Ferma de Pui din Florești, adică la agentul economic S.C.״ Brav Invest ״SRL. S-a constatat că societatea efectua activitate de producţie pentru creșterea intensivă a păsărilor fără îndeplinirea condițiilor stabilite de Lege, respectiv fără a deține autorizație integrată de mediu valabilă pentru desfășurarea activității. Autorizația de Mediu nr 15NV – 6 din data de 21.06.2006 revizuită la data de 30.05.2011 a fost valabilă până la data de 20.06.2016. Având în vedere această contravenție, în limita competențelor stabilite de Legea 12/1990, Poliția Locală Florești a aplicat o amendă de 20.000 lei, maximul prevăzut de Lege și a dispus intrarea în legalitate, adică obținerea Autorizației Integrate de Mediu în termen de 15 zile.
Poliția Locală Florești și-a făcut datoria. Din păcate, prerogativele legale nu oferă mai multe pârghii administrației locale în această problemă. De exemplu, deși s-a dat un termen de intrare în legalitate de 15 zile, după expirarea acestuia, singura instituție care poate suspenda activitatea fermei este Garda de Mediu. Poliția Locală va putea doar da o nouă amendă dacă se va constata neintrarea în legaliate
” relatează primarul Horia Șulea.

2 COMENTARII

  1. Foartev multi din Floresti nu inteleg cum de mai functioneaza aceasta ferma care otraveste o intreaga comuna cu duhorile insuportabile…Pana acum primarul s-a dovedit un bun gospodar, oare are mainile legate cand e vorba der aceasta sursa de otravuri?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here