Poliţiştii locali din Cluj au dat amenzi în valoare de 12.400 lei în doar câteva zile, după ce au descoperit numeroase nereguli la magazinele controlate. Au fost luate în vizor magazinele care practică reduceri în această perioadă fără a respecta legea. Din 31 de magazine verificate, 15 au primit amenzi.

Astfel, pe lângă cazurile în care a fost vorba de promoţii false, în care preţurile nu au fost în realitate reduse, deşi în oferte se specifica acest lucru, au mai fost înregistrate şi alte deficienţe. Au fost acordate sancţiuni pentru nedepunerea notificărilor la Primăria municipiului Cluj-Napoca, pentru reducerile de preţuri care intră în categoria soldărilor şi lichidărilor şi neafişarea corespunzătoare a preţurilor pentru articolele cu preţuri reduse şi pentru nerespectarea prevederilor legale privind sectorizarea mărfurilor cu preţuri reduse.

Conform legii, vânzările de soldare se pot efectua numai în cursul a două perioade pe an, cu o durată de maxim 45 de zile fiecare. Condiţia principală este ca produsele propuse pentru soldare să fie achitate furnizorului de către comerciant cu cel puţin 30 de zile înaintea datei de debut a perioadei de vânzări de soldare şi oferite spre vânzare în mod obişnuit înaintea acestei date.

1 COMENTARIU

  1. Mare imbecilitate mai e și practica impunerii unui orar după care comercianții să poată oferi reduceri! Cine beneficiază de pe urma reducerilor, nu publicul cumpărător?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here