Pentru a putea fi controlati, alesii tarii sunt bevoiti sa-si completeze declaratii de venit si de interese. Conform legilor în vigoare, necompletarea acestora, sau declararea incompleta a veniturilor si averii atrage dupa sine urmarirea penala. Senatorul liberal clujean, Norica Nicolai are si de completat o declaratie de avere si interese, dar din pacate incompleta. Chiar daca în declaratia de avere, Nicolai a trecut alocatia copilului, ea a uitat sa mentioneze toate veniturile sotului, precum si societatile în care acesta este implicat. Interesant este ca firul afacerilor acestei familii de liberali ajunge pîna hat departe, în Spania, la afacerile lui Ovidiu Tender, om de afaceri implicat în scandalul RAFO.

Pentru ca românii sa se poata uita în buzunarele si conturile celor care îi reprezinta, s-a inventat declaratia de avere si de interese, o hârtie pe care dai cu subsemnatul în calitatea ta de ales al popurului si spui celor care te-au facut senator, deputat sau secretar de stat cîte case, conturi masini sau firme ai tu împreuna cu membrii familiei. Majoritatea alesilor tarii nu prea dau doi bani pe aceste declaratii, în schimb unii si le completeaza cu sfintenie ca sa vada poporul cât de sinceri sunt.

Spre exemplu, senatorul liberal Norica Nicolai, care a dorit în decursul carierei sale politice si functia de ministru al Justitiei, dar n-a avut noroc, si-a trecut în declaratia de avere pîna si alocatia fiicei sale. În acelasi act, senatorul a mai mentionat masinile, locuinta, bijuteriile si sotul, Nicolai Fulger care apare ca fiind implicat într-o singura societate, SC Ignis Tech, o firma care se ocupa de, nu se putea altfel, artificii(!). Daca Fulger ar fi avut doar atât, cu siguranta acest articol n-ar mai fi existat, însa, Nicolae Fulger este implicat în mult mai multe afaceri si societati comerciale, ajungând chiar pâna la a avea afaceri împreuna cu un apropiat al „generosului” Ovidiu Tender. Omisiunea senatorului Norica Nicolai de a nu trece în declaratia de avere si de interese toate participatiunile sotului sau nu poate fi blamata din punct de vedere moral, întrucât a uita este omeneste, dar, pentru necompletarea corecta a acestui gen de declaratii (venit sau interese) exista pedepse penale. Însa, se pare ca senatorului clujean nu-i este frica de acest aspect întrucât Nicolai a mai trecut prin aspecte penale împreuna cu mult mai celebra sa nepotica care s-a jucat de-a votatul prin Senat.

Prietenii stiu de ce…

Conform ultimei declaratii de venit a senatorului Norica Nicolai, care a completat acest act pe la mijlocul acestui an, singurul venit realizat de Nicolai Fulger este o indemnizatie anuala de 9600 de lei pe care Fulger o primeste de la SC Ignis Tech. Însa, conform Registrului Comertului, Cornel Fulger Nicolai detine si SC Fulger Consulting SRL. SC Ignis Tech, precum si Fulger Consulting SRL, fac afaceri cu Statul Român. Totodata, Fulger este administrator în alte doua societati comerciale patronate de Stat. Este vorba despre Agrofruct Oltenia SA, în care FPS detine 62% si Electrocentrale Bucuresti SA în care Statul, prin Termoelectrica SA, are beneficii si pierderi 100%.

Conform unui raport al PIN, Norica Nicolai, senator liberal de Cluj, poate fi considerat exponentul a „trei mari grupuri de interese politico-economice: “grupul BT” (Banca Transilvania), gruparea liberala din jurul omului de afaceri Dinu Patriciu, si cea a controversatului om de afaceri timisorean Ovidiu Tender. Toate cele trei grupari au avut probleme cu Justitia, s-au aflat sau se afla în atentia organelor de cercetare”, se arata în raport.

Privitor la legatura cu Ovidiu Tender, raportul PIN mentioneaza ca, potrivit Registrului Comertului, Nicolai Fulger este partener de afaceri, în cadrul societatii Sparo ACF SRL, cu românul stabilit în Spania, Florin Tutuleasa Gaiseanu, despre care se spune ca este “reprezentantul controversatului Ovidiu Tender” în afacerile imobiliare pe care acesta le are în zona Barcelonei.

În ceea ce priveste legatura cu Dinu Patriciu, documentul mentioneaza ca “este de notorietate publica faptul ca senatorul PNL Norica Nicolai a fost angajata companiei Rompetrol, în calitate de administrator, în timp ce PNL se afla în opozitie” si ca aceasta, alaturi de alti lideri liberali, a fost membra a Institutului pentru Libera Initiativa (ILI), prezentat ca “un ONG finantat de Dinu Patriciu”, ONG al carui nume “apare în dosarul de spalare de bani Rompetrol”. Despre legatura cu “Grupul BT”, documentul PIN mentioneaza ca senatorul clujean a fost impus senator PNL de Cluj în doua mandate, datorita legaturii apropiate cu Dinu Patriciu si ca liderul PNL Cluj, Marius Nicoara, un apropiat al Noricai Nicolai, are legaturi de afaceri cu Patriciu, ei fiind asociati în cadrul companiei Administratir INT. (fondul mutual Alpha)”, mai prezinta documentul citat.

Fulger la Iasi prin Azuga

Conform unor declaratii facute de însusi Nicolae Fulger în cadrul unor aparitii în presa, acesta ar fi facut afaceri cu armament înainte de 2000.

Dar, de departe, cel mai interesant asociat al lui Fulger este Florin Gaiseanu, un om de afaceri de pe meleagurile noastre, dar care a gasit o “bresa” si face afaceri în Spania. Gaiseanu este administratorul afacerilor imobiliare din Spania ale lui Ovidiu Tender, care este implicat în business-uri cu energie, petrol, imobiliare si constructii, avînd o avere estimata la peste 200 de milioane de euro. Pentru ca se spune ca banii nu aduc fericirea, Tender este inculpat într-un dosar de frauda, fiind arestat de doua ori pe parcursul cercetarilor. Conform unor declaratii ale senatorului Norica Nicolai, ea împreuna cu sotul sau l-au cunoscut pe Ovidiu Tender la un revelion de la Sinaia. Petrecerea a fost tinuta la hotelul Palace, hotel care, la rîndul lui, este “tinut” de omul de afaceri Doru Haiduc, un alt personaj implicat în economia tarii. Haiduc are si el afaceri imobiliare atât în tara cât si în Spania, basca, a fost implicat si în dosarul RAFO pentru care a fost trimis în judecata Ovidiu Tender.

Un coleg de afaceri al lui Fulger este Paul Tudor. Cei doi au înfiintat în noiembrie 2007 o firma numita Azuga Invest care se ocupa de dezvoltare si promovare imobiliara. Tudor a fost presedintele Consiliului de Administratie al Metalexportimport (MEI), fosta întreprindere de comert exterior care a fost prin privatizare înstrainata catre Atom Stroi, un grup de afaceri din Rusia. Interesant este ca prin achizitionarea MEI, rusii s-au capatuit si cu 60% din Combinat de Utilaj Greu Iasi,  la care MEI detinea peste 60% din actiuni.

Precizam faptul ca senatorul Norica Nicolai nu a putut fi contactat pentru o pozitie oficiala cu privire la aspectele prezentate mai sus.

Stefan Trandafir

Între 1996-2000, Norica Nicolai a fost cu taranistii si a detinut functia de Secretar de Stat în Ministerul Muncii si Protectiei Sociale. În 2000, probabil în urma unor lecturi temeinice privind doctrina liberala si strânsa amicitie cu Marius Nicoara, femeia politica se hotaraste sa intre în PNL. Se pare ca acest pas de schimbare a culorii politice îi da Noricai o efervescenta tumultoasa, ea sustinând permanent idei prin care femeile si-ar putea face loc în lumea aspra si barbateasca a politicii românesti de vesnica tranzitie. Drept pentru care, în 2006 este realeasa în fruntea organizatiei nationale a femeilor liberale. Momentan, fosta procuroare face parte din Comisia pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala, unde este vicepresedinte, si din Comisia juridica de numiri, disciplina, imunitati si validari

1 COMENTARIU

  1. N-am intalnit un om mai fatarnic, mai ipocrit ca aceasta femeie dulau . Cand vota nepoata cand negocia cu Patriciu, cand minte cu nerusinare .. Cine dracu o voteaza ? Pe langa Mona Musca asta e dracu gol .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here