ANAF a DESCINS la AGRO Transilvania prin operațiunea „CRISTAL”

412

Direcția Antifraudă Fiscală a demarat, luni, prima etapă a operațiunii de control și monitorizare a firmelor care își desfășoară activitatea în toate centrele engros din România, denumită Operațiunea „Cristal”. Aceasta ce vizează 60 de astfel de locații, prin descinderi simultane în 15 centre din întreaga țară, se arată într-un comunicat al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). 

În cadrul ei sunt vizate 60 de engros-uri, 600 de inspectori antigfraudă derulând controale la 15 centre de acest fel din ţară, printre care se numără şi Agro Transilvania, situat în localitatea clujeană Dezmir.

Echipa de conducere a operațiunii va stabili atât zilele în care formațiunile mobile ale Direcției Antifraudă vor monitoriza 24 de ore din 24 intrările și ieșirile de marfă, cât și altgoritmul de schimbare a componenței echipelor de control.

”Menționăm că Operațiunea „Cristal” va fi reluată la începutul anului 2016, avându-se în vedere rezultatele rapoartelor de evaluare ale primei etape, care se va încheia în 25 decembrie 2015. Scopul strategiei de combatere a evaziunii din zona comerțului cu ridicata (engros-uri) este de a elimina firmele evazioniste din aceste centre engros și de a bloca, cu ajutorul noii proceduri de înregistrare în scop de TVA, accesul acestora și a persoanelor implicate în circuitul economic”, se subliniază în comunicatul ANAF.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here