Doi inspectori de la Antifraudă Deva au ajuns să fie în centrul atenției, după ce, fără pic de milă au amendat doi țărani care își vindeau, pe marginea drumului, câteva kilograme de mere. În loc să privească spre marile companii străine care spală bani și fură cu nemiluita, ANAF își îndreaptă privirile tot spre omul de rând care, cu greu, încearcă să-și câștige existența.

Președintele ANAF, Lucian Heiuș, a precizat că amenda de 30 de mii de lei pe care au dat-o celor doi reprezintă un atac la adresa țăranului cinstit din țară.
“Din păcate, nu întotdeauna lucrurile care se întâmplă la nivelul ANAF-ului sunt pozitive. Doi inspectori de la Antifrauda 5 Deva, deci din vestul ţării, au considerat că în partea de vest a României evaziunea fiscală s-a terminat. În mintea lor au considerat că în Timişoara toate cluburile îşi fiscalizează toate veniturile, toate marile restaurante înregistrează tot ceea ce se vinde, că achiziţiile intracomunitare din Arad sunt toate înregistrate şi fiscalizate, că în Caraş nu se mai face contrabandă cu alcool. Ce au considerat aceşti inspectori, îmi cer scuze, nu inspectori, aceşti indivizi pentru că dacă-i numesc inspectori Antifraudă deja e prea mult. S-au dus în luna octombrie şi au dat patru amenzi în valoare de 30.000 de lei acelor oameni, acelor ţărani care stau pe marginea drumului, câteodată chiar în faţa casei şi vând nişte mere, nişte pere, nişte struguri, poate un borcan de miere având certificat de producător”, a afirmat preşedintele ANAF Lucian Heiuş, vineri, într-o conferință de presă.

Acesta a spus că îi este ruşine că asemenea oameni lucrează la ANAF.

“Îmi este ruşine ca asemenea oameni lucrează la ANAF şi că aşa înţeleg ei că trebuie să luptăm împotriva marii evaziuni fiscale”, a declarat Heiuș și a adăugat că cei mai mulţi angajaţi ANAF luptă cu evazioniştii.

“Marea majoritate a angajaţilor ANAF se luptă cu marii evazionişti, fac controale la marile societăţi din România, fac dosarele preţului de transfer, ne chinuim să valorificăm bunurile celor care sunt condamnaţi penal, încercăm şi reuşim să facem planul de încasări şi aceşti oameni se duc şi dau amenzi cu o distanţă incredibilă faţă de gravitatea faptei. Nu au mers niciodată în ultimii ani să facă un dosar de o importanţă deosebită, să găsească o evaziune undeva, au găsit evaziunea pe marginea străzii, la cel care vinde nişte mere prune şi trei litri de ţuică. Nu pot şi nu o să tolerez niciodată un asemenea comportament”, a conchis Heiuş, scrie Zcj.ro.

Citește și: Eugen Cecan, pus pe pauză de la șefia DRDP Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here