De la data de 11 ianuarie, luni, Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) va putea controla legal toate conturile bancare. Măsura legislativă este luată în contextul luptei împotriva spălării banilor și finanțării terorismului, dar și pentru identificarea beneficiarului real al mişcărilor de bani.

Este vorba despre transpunerea unei directive comunitare în legislația românească, a explicat la Digi24 economistul Adrian Bența.

„Noutatea absolută constă în faptul că vor fi cunoscute conturile bancare și pentru acele persoane fizice la care nu există vreo suspiciune de evaziune fiscală, nu sunt supuse inspecțiilor. Dau un exemplu întâmplător: un salariat a primit salariul și obține acei bani în cont”, a spus Bența.

„Cetățeanul de rând, omul obișnuit, care este cinstit, care respectă legea, nu trebuie să se teamă de nimic”, a adăugat el.

De luni, 11 ianuarie ANAF – Agenţia Naţională de Administrare Fiscală începe operaţionalizarea registrului fiscal electronic pentru conturi bancare şi contul de plăţi indentificate prin IBAN, anunță și Ziarul Financiar.

Operaţionalizarea era prevăzută pentru 4 ianuarie, dar a fost amânată pentru 11 ianuarie.

1 COMENTARIU

  1. Tocmai oamenii cinstiti trebuie sa se teama de jefuitori ;registrul electronic poate sa ajunga pe mina nelegiuitilor. Pe scurt, este un ABUZ indreptat impotriva celor cinstiti. Oricum dobanzile bancilor sunt modeste,iar masura va indemna pe multi sa pastreze banii la ciorap, pe linga multe alte probleme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here