„ANAF verifică implicaţiile fiscale ale relaţiilor comerciale dintre firmele implicate în cazul dezinfectanţilor, atât referitor la tranzacţiile interne, cât şi cele internaţionale”, a reamintit ANAF.
Instituţia susţine, însă, că nu poate da niciun fel de detalii suplimentare celor interesaţi.
„Având în vedere faptul că o investigaţie este în plină desfăşurare, este interzisă prin lege dezvăluirea oricăror informaţii care au legătură cu acest caz”, a menţionat autoritatea fiscală, într-un comunicat.
Chiar înainte de scandal, compania Hexi Pharma era deja în evidențele Fiscului, iar verificările sunt justificate cu atât mai mult în contextul datelor apărute.
Hexi Pharma şi-a cerut insolvenţa, pe lângă o datorie de 23,5 milioane de lei către bugetul de stat şi către furnizori ai companiei, facturi în valută neachitate de peste 20 milioane de euro către două offshore-uri din Cipru. Ulterior, compania a retras cererea de intrare în insolvenţă.
Dan Condrea are legătură cu unul dintre aceste offshore-uri, iar celălalt se regăseşte în acţionariatul Unilab SA, deţinătoarea laboratorului care verifica produsele Hexi Pharma.
Hexi Pharma a ataşat, la dosarul de insolvenţă, facturi neachitate către Chemical & Pharmaceutical Solutions Ltd Nicosia şi Hatom Limited Limassol în valoare totală de circa 20,56 milioane euro, potrivit documentelor consultate de News.ro.