Potrivit publicației Sputnik, profesorul Anatoli Altștein, a dat prima declarație despre vaccinul care poartă numele primului satelit artificial lansat pe orbita Terrei.

Doctorul în științe medicale, profesorul Centrului Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie ”Gamaleia” din Rusia, Anatoli Altștein, a declarat pentru Sputnik Moldova că vaccinarea împotriva COVID-19 este singura soluție pentru a scăpa omenirea de pandemie.

De ce vaccinul ʺSputnik Vʺ s-a dovedit a fi eficient – răspunsul  virusologului
Anatoli Altștein

„Este un preparat eficient. A fost efectuată o analiză care a arătat că 98% din pacienții care s-au vaccinat cu „Sputnik V” sunt protejați de infectare cu COVID-19″, a declarat Altștein.

„Nu avem reacții adverse după administrarea vaccinului „Sputnik V”. Asta nu înseamnă că nicio persoană nu are reacții, dar nu avem niște stări grave pe care să le fi înregistrat. Este un produs sigur și nu am avut informații că ar fi provocat reacții adverse persoanelor care s-au imunizat. Nu excludem că persoana poate avea niște reacții ușoare, cum ar fi: febra sau câteva zile stare de rău, dar nu sunt grave. Este curios că persoanele în etate au mai puține reacții adverse”, a precizat Anatoli Altștein.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here