Daca mai era nevoie de vreo dovada a faptului ca la PICCJ se deruleaza in acest moment un simulacru de ancheta prin care se urmareste doar inculparea jandarmilor care au oprit lovitura de stat prin care bandele #rezist au incercat daramarea in forta a Guvernului, ea a fost oferita, in opinia noastra, chiar de Parchetul General. Incredibil, Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti va lucra si in weekend doar pentru a se reusi executarea jandarmilor care si-au facut datoria la mitingul neautorizat din 10 august 2018, cand s-a incercat patrunderea in sediul Guvernului, iar fortele de ordine au fost atacate cu pietre, bare de metal, garduri si chiar urina si fecale, scrie luju.ro.

Ministerul Public a dat publicitatii vineri seara, 17 august 2018, pe pagina sa de Facebook, un scurt comunicat in care ofera detalii stadiul lucrarilor din dosarul privind violentele de la mitingul neautorizat din Piata Victoriei. In acelasi comunicat, PICCJ anunta ca se va lucra in zilele de sambata, 18 august 2018, si duminica, 19 august 2018, cand se vor primi plangeri si denunturiFoarte interesant, PICCJ precizeaza ca sunt in derulare activitati pentru identificarea persoanelor implicate in comiterea violentelor, dar faptul ca sunt vizate inclusiv membri ai fortelor de ordine este scos in evidenta in comunicatul Parchetului General.

Pe de alta parte, cu un tupeu fantastic, Procurorul General Augustin Lazar  lanseaza un atac impotriva presei. Mai exact, Lazarica acuza atacurile sistematice la care ar fi supusi, in media, unii procurori care lucreaza in acest caz. Este evident, credem noi, ca Augustin Lazar se refera la jurnalistii din presa libera care au dezvaluit anomaliile din dosar, precum actul prin care procurorul militar Bogdan Pirlog s-a autosesizat doar impotriva jandarmilor, ignorand cu desavarsire faptele antisociale comise de bandele #rezist si tentativa de lovitura de stat prin care s-a dorit inlaturarea unui Guvern legitim instalat in functie, in urma unor alegeri libere.

Comunicate pentru timorarea jandarmilor

Trebuie sa observam, in alta ordine de idei, transparenta brusca de care da dovada PICCJ in acest caz. Ne referim la comunicatele si conferintele de presa extrem de frecvente prin care sunt anuntate masurile luate in dosar, precum si detalii privind numarul plangerilor depuse si al persoanelor audiate. Au existat si alte cazuri de interes national, insa PICCJ nu a procedat deloc in acest mod. Aceste lucruri ne fac sa ne intrebam daca nu cumva prin aceasta metoda de comunicare se urmareste tocmai intimidarea si timorarea jandarmilor, astfel in cat acestia sa nu isi mai faca meseria in timpul viitoarelor proteste care vor avea loc si care vor urmari, la fel ca in 10 august 2018, inlaturarea prin forta a Guvernului.

Iata comunicatul PICCJ:

“Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este imputernicit sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele:

In urma activitatilor desfasurate in cursul zilei de astazi, 17 august 2018, in dosarul privind anchetarea evenimentelor ce au avut loc cu ocazia mitingului organizat in Bucuresti, zona Piata Victoriei, in data de 10.08.2018, evenimente care au avut ca rezultat ranirea mai multor persoane, numarul plangerilor inregistrate a ajuns la 238, fiind efectuate pana in prezent 106 audieri.
Sunt in curs de desfasurare activitati investigative pentru identificarea persoanelor implicate in comiterea violentelor, inclusiv din randul fortelor de ordine.

Mentionam ca in perioada 18-19 august 2018, intre orele 9.00-14.00, se va desfasura activitate de relatii cu publicul la sediul Parchetului Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, strada George Georgescu nr. 3, sector 4, Bucuresti, iar incepand cu data de 20 august 2018 se vor efectua acte de urmarire penala, inclusiv primirea de plangeri sau denunturi la sediul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, situat in Bulevardul Libertatii nr. 12, sector 5, Bucuresti.

Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie avertizeaza asupra pericolului generat de atacurile sistematice, din media, la care sunt supusi unii procurori care instrumenteaza dosarele aflate in atentia opiniei publice.

Totodata, reitereaza asigurarea efectuarii unor anchete impartiale si efective pentru aflarea adevarului privind faptele comise, identificarea persoanelor implicate, precum si al stabilirii responsabilitatilor legale”.

Material preluat de pe luju.ro

4 COMENTARII

  1. Efectul expunerii la CS a unei persoane depinde de dimensiunea particulelor după evaporare. Compusul reacționează cu UMEZEALA DE PE PIELE și din ochi. CS arde locurile în care pielea este transpirată (…) Sau STROPITA CU TUNURI DE APA ? UMEDA ? Îmbrăcămintea contaminată va trebui distrusă. Gazul CS poate provoca afecțiuni pulmonare grave și poate afecta inima, ficatul semnificativ, plus schimbări anormale ale cromozomilor. Amnesty interzice exportul către entități care nu sunt pregătite pentru utilizarea corectă a CS sau care au demonstrat o utilizare „contrară instrucțiunilor producătorului”. Comisia Independentă de Anchetă din Bahrain a concluzionat că poliția a folosit o cantitate disproporționată de gaz CS atunci când se dorea dispersarea protestelor. STROPITA CU TUNURI DE APA ? „contrară instrucțiunilor producătorului” ? … https://ro.wikipedia.org/wiki/Gaz_CS CE SPUN INSTRUCTIUNILE PRODUCATORULUI ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here