Andrei Marga, fostul ministru de Externe al României, a pierdut procesul cu profesorul universitar Costel Sârbu, cel care l-a deconspirat ca fiind agent al Securităţii, conform stiridecluj.ro

Judecătoria Baia Mare a respins cererea lui Andrei Marga prin care îi cerea lui Costel Sârbu, de la Facultatea de Chimie din Cluj-Napoca, daune morale în valoare de 100.000 de lei.

Marga a pornit lupta în justiție după ce profesorul Costel Sârbu a afirmat într-un interviu că fostul rector al UBB Cluj a fost racolat de serviciul de contraspionaj al Securităţii. ”Tot ce am spus a fost adevărat. Eu am aflat toate acele amănunte de la un colonel al Securităţii, un anume Gheorghe Muşuroaie, care între timp a decedat. Apoi, în timpul procesului, toate actele trimise de CNSAS, la dosar, au demonstrat că ceea ce am spus în interviu era perfect adevărat”, a declarat profesorul Sârbu.

Probele adunate la dosar au indicat clar faptul că Andrei Marga a fost racolat de Direcţia 3-a de Contraspionaj a Securităţi Statului.

CNSAS a comunicat o serie de acte din ”dosarul Marga”, iar acestea au scos la lumină ”notele semnate de Andrei Marga, precum şi două documente ale Securităţii Cluj în care se arată că a fost racolat de direcţia contraspionaj”.

Profesorul Costel Sârbu se gândește să îl dea în judecată pe Marga pentru hărţuire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here