Primaria condusă de Emil Boc se pregătește să facă angajări la departamentul Poliția Locală Cluj-Napoca. Unul dintre motivele pentru care administrația locală are nevoie de mai mulți agenți de poliție este pentru a aplica mai multe sancțiuni perosanelor ce parchează ilegal. 

Potrivit surselor, în ultimele luni au fost angajate 17 persoane, iar în următoarea perioadă urmează alte câteva zeci. 

De asemenea, periodic cei de la biroul mass-media transmit comunicate de presă cu multiplele sancțiuni aplicate de cei de la Poliția Locală Cluj-Napoca dar și informații cu privire la amenzile ridicate ce le primesc cei ce încalcă legea.

Reamintim că noul șef al Poliției Locale Cluj-Napoca este nimeni altul decât proaspăt pensionarul Marcel Bonțidean, care a obținut 98,8 puncte la concursul pentru postul ce îl ocupă cum, în vreme ce contracandidatul lui, Dorel Potra, obținuse doar 74,6 de puncte.

După preluarea șefiei, Bonțidean a propus un plan de organizare pentru Poliția Locală a orașului, dar în special a cerut să i se aprobe posibilitatea de a angaja peste 50 de persoane.

O să avem în luna februarie examenele. În perioada 7-9 februarie. Înscrierire încep din 30 decembrie până în  18 ianuarie. Scoatem la concurs 31 de persoane. Luna trecută, prin  14 s-a finalizat  o altă etapă de acest gen, în urma căreia au fost angajate 17 persoane” declară pentru Gazeta de Cluj, Marcel Bonțidean.

Întrebat de ce este nevoie într-un termen așa scurt de atât de mulți angajați, Bonțidean motivează:

„Aceste angajări trebuie făcute cât mai repede. Avem nevoie de mai mult personal la Poliția Locală Cluj-Napoca datorită problemelor existente în municipiu. Din totalul celor ce vor obâine punctajele necesare la concurs pentru a se angaja la noi, undeva la 90% se vor ocupa de ordine publică și trafic rutier. Principalele probleme cu care ne confruntăm le reprezintă cerșetorii, boschetarii și șoferii ce încurcă circulația prin parcarea neregulamentară a autovehiculului.

Însă vom avea în vizor și asigurarea ordinii publice la manifestațiile din oraș, care după cum bine se poate observa sunt tot mai dese!”.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here