Angajații de la Hidroserv Cluj, instituție aflată în insolvență, se pregătesc să intre în grevă.

Ei acuză conducerea Hidroserv că în ultimii ani a redus bugetul pentru investiţii, astfel că angajaţii care se ocupă de mentenanţa instalaţiilor de la Porţile de Fier sunt nevoiţi să-şi cumpere singuri sculele pentru reparaţii.

Salariaţii şi-au cumpărat salopete şi chiar şurubelniţe.

„Salariaţii au ajuns să-şi cumpere singuri scule sau materiale cu care lucrează, ceea ce este foarte grav. Nu aşa se face o ieşire din insolvenţă, reducând cheltuielile la minim, adică nici cele necesare pentru lucru. De exemplu, electricienii îşi cumpără şurubelniţe, patent, aparate de măsură.(…) Până anul ăsta, în martie, când au fost aduse pentru prima oară salopete, inclusiv salopete, echipamentul de lucru îl cumpărau angajaţii din fonduri proprii”, a declarat Cristinel Popescu, preşedintele Sindicatului Porţile de Fier.

El susţine că angajaţii sunt nemulţumiţi şi de salariile mici, sub media salariului mediu pe economie. Un angajat Hidroserv câştigă 2.300 – 2.400 de lei, astfel că mulţi şi-au dat demisiile. Preşedintele Sindicatului Porţile de Fier spune că barajul de la Porţile de Fier nu a mai fost reparat de 30 de ani şi că oricând pot avea loc incidente ca cel din 2018, când a luat foc un transformator electric.

Hidroserv S.A. este filială a societăţii comerciale de producere a energiei electrice în hidrocentrale „Hidroelectrica” S.A., având forma juridică de societate pe acţiuni. Societatea oferă servicii şi mentenanţă în domeniul hidroenergetic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here