Ministrul Finanţelor a lansat duminică seara un avertisment către angajaţii ANAF, afirmând că nu va ezita să-i dea afară pe cei care nu-şi fac bine treaba, cu atât mai mult cu cât Declaraţia unică va fi depusă până la 15 iulie de aproape un milion de contribuabili.

Angajaţii Fiscului care nu-şi îndeplinesc corect atribuţiile de serviciu vor fi concediaţi, a spus ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, la Antena 3.

”Toţi vor fi online în 2019. Cine nu ştie, nu poate, va fi sprijinit. (…) Cu acest formular se va reduce numărul de personal, la fel costurile de operare la nivel de ANAF”, a spus Teodorovici, avertizându-i pe angajaţii Fiscului că dacă va vedea ”lucruri de neconceput” la vreun ghişeu, atunci ”acel om va pleca, indiferent cine se supără”.

Potrivit Ministerului Finanţelor, până la data de 15 iulie, 964.166 de persoane fizice vor trebui să depună Declaraţia unică la organele fiscale, în acest an fiind permisă şi depunerea fizică a documentelor, din 2019, urmând ca Declaraţia să fie trimisă doar online, scrie adevarul.ro

Ministerul Finanţelor a comasat declaraţii fiscae în Declaraţia unică, respectiv D200 – veniturile realizate din România, D201 – veniturile realizate din străinătate, D220 – venitul estimat/norma de venit, D221 – norme de venit – agricultură, D600 – venitul bază pentru CAS, D604 – stabilire CASS persoane fără venit, D605 – stopare CASS persoane fără venit.

„Cele şapte declaraţii se comasează într-una singură şi se depune la un singur termen. Este o singură pagină. Am estimat un milion de contribuabuli care trebuie să depună această declaraţie. Un singur termen de depunere, un singur termen de plată. Se schimbă câteva lucruri esenţiale. Devii asigurat medical la momentul în care depui formularul şi nu la momentul în care plăteşti. Îţi asumi că eşti asigurat medical. Am căutat să evităm o alte numere”, a declarat ministrul de Finanţe Eugen Orlando Teodorovici la postul de televiziune Antena 3.

El a afirmat că aproximativ 5 milioane de români plătesc contribuţia de asigurări sociale de sănătate (CASS).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here