Povestea din Parlament de săptămâna trecută privind situaţia de la TVR se poate repeta şi azi, când este programat un nou vot pentru preşedintele-director general al televiziunii publice.

Surse parlamentare au afirmat pentru EVZ că sunt şanse mari ca şi azi să nu fie atins cvorumul de prezenţă. Gigel Ştirbu, preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor a declarat, pentru EVZ, că liberalii îl susţin în continuare pe George Orbean (foto), el fiind, de fapt, propunerea Guvernului.

„L-am susţinut pe acest domn, luând în calcul faptul că acesta este propunerea Guvernului şi, prin urmare, ar avea o deschidere deosebită pentru rezolvarea situaţiei de la instituţia publică. PNL rămâne consecvent şi va vota pentru George Orbean”, a spus Ştirbu.

Preşedintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor a subliniat că azi este zi de salarii la TVR şi că există riscul ca angajaţii televiziunii publice să nu îşi primească salariile. Întrebată de EVZ despre acestă posibilitate, Irina Radu, cea care asigură interimarul la conducerea TVR, a declarat: „Sperăm să nu fie cazul”.

Potrivit unor surse parlamentare, PSD o susţine în continuare pe Irina Radu, ea fiind adepta insolvenţei televiziunii publice, variantă care ar fi agreată de social-democraţi. „Susţinem insolvenţa ca ultimă variantă, a spus liberalul Gigel Ştirbu”, pentru EVZ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here