Angela Chiș, unul dintre constructorii din Cluj Napoca, a fost condamnat cu suspendare pentru efectuarea lucrărilor de construcție fără autorizație de construcție. Ea a fost judecată alături de fiica ei, Larisa Alexandrina Chis, în vârstă de aproximativ 25 de ani, dar care a fost achitată de acuzațiile aduse de procurori.

Angela Chiș a primit o condamnare de 1 an și o lună cu suspendare. ”pedeapsa finală de 1 an și 1 lună închisoare. În temeiul art. 97 alin. 2 rap. la art. 91 C.pen. dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei rezultante, de 1 an și 1 lună închisoare şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani și 6 luni”, arată soluția pe scurt a instanței.

Atât sub ochii reprezentanţilor primăriei, cât şi a procurorilor care au dispus, în unele cazuri, neînceperea urmăririi penale, considerând că Angela Maria Chiş nu prezintă pericol public, femeia a continuat să ridice în ultimii ani mai multe clădiri ilegale după bunul plac.

Gazeta de Cluj a prezentat o lungă listă a construcțiilor făcute de Angela Chiș

Pe strada Atelierului nr. 12, clujeanca a construit ilegal 12 garsoniere fără autorizaţie de construcţie, chiar dacă pe strada respectivă nu exista utilităţi, canalizare, locuri de parcare pentru atâtea locuinţe, fiind vorba de o zonă de case.

După ce a fost somată de mai multe ori să oprească lucrarile, Angela Chiş nu s-a conformat, astfel că poliţiştii locali au sesizat Parchetul de pe lângă Judecatoria Cluj-Napoca.

În 2012 Angela Chiş a construit fără autorizaţie pe strada Septimiu Albini nr. 82. Aici, inspectorii municipalităţii au descoperit modificări ilegale la o casă veche, făcute de către AngelaChiş. În acte proprietar apărea însă vechiul proprietar, Tuliu Oltean pe care cei de la Poliţia Locală l-au lăsat în pace după ce le-a dovedit faptul că a semnat o promisiune de cumpărare cu cea care construia de fapt.

Pe strada Ploiesti nr. 27, Ioana-Anca Mosutiu, a executat, de asemenea lucrări de construcţii fără a deţine autorizaţie de construire, respectiv avizul Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice, constând în modificări interioare la un apartament. Şi în acest caz au fost sesizate organele de urmărire penală.

Pe Eroilor nr. 43Angela Chiş a recompartimentat un apartament tot fără autorizaţie de construire.

“Pentru lucrarile executate au fost sesizate organele de urmarire penala in dosar 6587/P/2012 prin care s-a constatat neinceperea urmaririi penale”, arăta Poliţia Locală.

Pe strada Tache Ionescu nr. 74, clujeanca a construit fără autorizaţie, mai multe garsoniere. Şi pe strada Sighişoarei nr. 3, femeia a decopertat clădirea de la adresa respectivă, iar vecinii au reclamat lucrări de compartimentare în mai multe apartamente, lucru care nu a putut fi verificat la faţa locului de Poliţia Locală.

arad nr. 4 (5)

Tot fără autorizaţie de construire. pe strada Tudor Ciortea nr. 22, inspectorii primăriei au constatat că s-au executat lucrări de desfiinţare parţială a imobilului, urmate de extindere pe orizontală şi verticală.

Pe strada Donath nr. 200, Angela Chişa construit pe terenul unui alt proprietar, care a fost somat de Poliţia Locală să facă dovada autorizaţiilor de construire. Cu ocazia controalelor, politiştii locali nu L-au găsit pe proprietarul terenului, însă au găsit-o pe şatier pe Angela Chiş.

De asemenea, pe strada Bistriţei nr. 16, femeia, împreună cu fiica ei, Larisa Chiş, a construit încă din 2011 mai multe apartamente fără autorizaţie, pe care le-a şi vândut. S-au realizat lucrări de recompartimentare în garsoniere a mansardei unei case pe baza unor autorizaţii de construire eliberate în 1994 şi 1995, care prevedea extindere clădire cu un corp de clădire cu demisol, parter şi mansardă. În acte proprietarul şi beneficiarul este un cetăţean german, Silaşi Liviu Alexandru Cosmin, însă de vânzare s-a ocupat Angela Chiş.

Citeste si Expertă în ilegalități imobiliare, o clujeancă a fost condamnată la închisoare. Fiica ei de 25 de ani își așteaptă sentința

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here