„Nu, nu sunt încă în vacanţă. Mă aflu într-adevăr în SUA, într-o vizită privată, dar care cuprinde şi o întâlnire oficială. Voi fi prezent, la invitaţia TPN, Transatlantic Policy Network, la o conferinţă transatlantică, care este centrată pe aşa numitul TTIP – Transatlantic Trade and Investment Partnership, un mare acord de principiu comercial şi economic între SUA şi UE, a cărui negociere abia a început. Voi participa la această conferinţă la care participă şi oameni politici şi oameni de afaceri din UE şi din Congresul American. De exemplu, la panelul la care voi fi şi eu prezent va fi prezent Michel Barnier – comisarul european pentru piaţă internă, Elmar Brok – preşedintele Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European, Hannes Swoboda – preşedintele grupului socialist din Parlamentul European. Din partea americană vor participa preşedintele Comisiei pentru Politică externă a Camerei Reprezentanţilor, Ed Royce, din partea Departamentului de Stat, Wendy Sherman, iar subiectul este acesta: discuţii între oameni politici, între oameni din mediul de bussines în legătură cu perspectiva acestui tratat UE – SUA”, a spus Antonescu.

El a spus că restul întâlnirilor sale din SUA au caracter privat.

Preşedintele Senatului a mai declarat că probabil va efectua şi o vizită oficială în SUA în această toamnă sau la începutul anului viitor: „Nu am în acest moment un calendar stabilit, sunt lucruri care se pregătesc în timp. Este posibil ori în această toamnă, ori la începutul anului viitor, dar în legătură cu aceasta nu există date concrete”.

În privinţa nominalizării lui Ovidiu Silaghi pentru Ministerul Transporturilor, liderul PNL a precizat că nu există niciun motiv pentru ca acesta să fie respins de preşedintele Traian Băsescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here