Sursa foto: Zcj.ro

După ce o cisternă a armatei s-a răsturnat într-un șanț pe Centura Vâlcele-Apahida, pe 18 iulie, 7 tone de combustibil s-au deversat pe sol și pe rigola drumului naţional DN1, produsele petroliere infiltrându-se în rezervoarele și rețeaua de apă ale localnicilor din Gheorgheni.

Mai mult, pe lângă rețeaua de apă afectată și fântânile sunt pline cu motorină, iar situația este una critică, în contextul în care se înregistrează temperaturi extreme, de la o zi la alta.

Luni, 25 iulie, a avut loc o ședință la sediul Primăriei Feleacu pentru a discuta despre soluționarea situației critice în care se află locuitorii din Gheorgheni.

Autoritățile au decis să intervină cu utilaje pentru a asigura accesul autospecialelor ISU la rezervoarele de apă contaminate. De asemenea, s-a decis montarea a 5 rezervoare de apă potabilă puse la dispoziția cetățenilor în locații diferite din sat, acestea fiind alimentate în fiecare zi de către Compania de Apă Someș între orele 17.00- 19.00.

Totodată, au început lucrările pentru un branșament electric, care o să asigure energia electrică la o pompă montată la fântâna din centrul satului Gheorghieni pentru asigurarea alimentării cu apă pentru consumul animalelor și udatul culturilor.

Miercuri urmează să aibă loc o altă ședință cu privire la alimentarea cu apă a localităților Gheorgheni și Feleacu.

Sursa: Zcj.ro

Citește și: Medic marocan din Cluj Napoca scapă de pușcărie după ce și-a înjunghiat un prieten

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here