Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, susţine că reacţia a apărut în urma „deversării în spaţiul mediatic a unor atacuri suburbane la adresa Bisericii şi a Părintelui Patriarh”.

„Atacurile furibunde şi imunde la adresa Bisericii, numită obsesiv-compulsiv „goldporaţie”, la adresa unei personalităţi ca cea a Patriarhului, numit în mod agramat „Înalt Preafericitul”, zvârcolirea unor inşi desfiguraţi de grimase de ură incontrolabile care nu au nici cea mai vagă idee despre istoria reală, frecvent însângerată a României creştine, a creştinismului şi a Bisericii Ortodoxe, ipocrizia convenabil camuflată cameleonic, dar constant monstruoasă a acestor oameni mici şi veninoşi care în anul de răscruce morală a României, 1990, îi demonizau şi răstigneau public de pe poziţiile gazetăreşti ale „adevărului” pe protestarii reali şi curaţi din Piaţa Universităţii, unde comunismul travestit pervers în democraţie era denunţat lucid, toate acestea, dar şi multe altele (ne)păstrate în memoria noastră comună, spun tot ce e cu adevărat important despre aceşti oameni împuţinaţi moral, doldora de sine, săraci cultural şi pustii sufleteşte, care fac din invectivă, ironie obraznică, ridicolă paradă etică şi schimonosire a realităţii instrumente de analiză „jurnalistică”, a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu.

Reprezentantul BOR mai spune că se va ruga pentru cei care atacă Biserica.

„Să ne rugăm, fireşte, şi pentru ei, pentru aceşti jalnici campioni ai fentării adevărului şi ai grosolanei înjurăturii publice mascate nătâng în critică semidoctă a unor lucruri pe care, orbiţi de furie anticreştină, sunt incapabili să le înţeleagă! Aceşti oameni foarte sărmani caracterial au mai multă nevoie de rugăciunea noastră a tuturor şi a Bisericii spre care scuipă în sus decât pot ei crede”, a precizat Vasile Bănescu.

Sursa: Aleph News

1 COMENTARIU

  1. Pentru un purtator de cuvant al BOR , aveti un limbaj care nu va face cinste dumneavoastra, BOR sau lui Dumnezeu pe care ar trebui sa-l reprezentati.
    Daca suntem crestini, trebuie sa fim lumina in aceasta lume plina de intuneric, Diavolul e real si la lucru, straduiti-va sa nu fiti unealta lui. Dumnezeu sa va calauzeasca!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here