O aplicație pentru Android și iOS poate notifica posesorii de smartphone-uri dacă s-au întâlnit, în ultimele 28 de zile, cu un purtător al noului coronavirus. Aceasta este dezvoltată de Massachusetts Institute of Technology și Harvard și poate fi una dintre “armele” cu care poate fi combătută epidemia.

Aplicația se numește Private Kit: Safe Paths, este gratuită și cu cât este mai descărcată și mai folosită, cu atât devine mai eficientă. Localizarea este cheia Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a cerut statelor măsuri agresive în lupta contra noului coronavirus.

În țări precum China, datele de localizare ale persoanelor pot fi accesate de guvern și procesate în vederea obținerii informațiilor necesare.

Însă acest gen de supraveghere în masă nu poate fi folosit în Occident, unde populația pune preț pe viața privată și pe intimitate.

Aici intră în scenă aplicația Private Kit: Safe Paths, care rezolvă problemele privind datele personale într-un mod foarte simplu: acestea nu părăsesc niciodată dispozitivul utilizatorului și rămân doar pe telefonul acestuia. Cum funcționează Acest lucru ne duce la întrebarea: bine, bine, dar cum funcționează? Cum afli cine e bolnav de coronavirus, dacă nimeni nu-și dă datele personale? Ei bine, aplicația cu pricina îți stochează locurile pe unde ai fost, prin utilizarea GPS-ului din dotare.

Acesta trebuie să fie tot timpul pornit. Aplicația memorează din 5 în 5 minute pe unde ești și stochează datele din ultimele 28 de zile în doar 100 kB de spațiu, adică mai puțin decât ocupă o poză, scrie Technology Review.

sursă: libertata.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here