În perioada 9-30 aprilie au fost operate de pe Aeroportul Internațional ”Avram Iancu” Cluj 69 de zboruri charter. Muncitorii sezonieri au zburat spre Berlin, Baden-Baden, Dusseldorf, Nuremburg, Hamburg, Frankfurt, Hahn, Leipzig, Eindhoven și Innsbruck. Numărul total al pasagerilor înregistrați în zborurile menționate a fost de 9.761.

Gazeta de Cluj a solicitat tuturor instituțiilor abilitate să ne comunice cine sunt agenții de recrutare de pe teritoriul României care s-au ocupat de transportul pasagerilor spre aeroport, însă nu am primit până acum un răspuns concret.

După redirecționări de la o instituție la alta, Ministerul Muncii și Protecției Sociale a menționat pentru Gazeta de Cluj că referitor la pasagerii transportați în 9 aprilie (vezi detalii AICI) ”inspectori de muncă din cadrul ITM Cluj s-au deplasat la aeroport, unde au efectuat verificări și au solicitat declarații scrise de la persoanele
prezente pe Aeroportul din Cluj cu privire la modul în care au fost recrutate pentru a lucra în Germania”.

”Acestea au declarat, în scris, că în anii precedenți au lucrat în Germania ca lucrători sezonieri în agricultură, fiind contactați direct de către angajatorii din Germania, fără a fi intermediați de nicio persoană sau societate comercială din România.

Menționăm că deplasarea cetățenilor români de la domiciliul lor la aeroport s-a realizat cu microbuze, autobuze, apelând la firme de transport sau cu trenul”, mai arată Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here