Potrivit unui comunicat al Administrației Naționale a Penitenciarelor, 273 persoane condamnate pentru omor au fost eliberate condiționat în primele șase luni ale anului 2020, perioadă în care au plecat acasă înainte de ispășirea completă a pedepselor 114 persoane condamnate pentru viol. Trei dintre infractorii eliberați condiționat aveau de ispășit închisoare pe viață.

Datele comunicate de Administrația Națională a Penitenciarelor arată că diferența până la totalul de 697 persoane eliberate condiționat o reprezintă cei care erau închiși după ce au comis tâlhării violente.

În ultimii patru ani și jumătate, numărul total al persoanelor condamnate pentru omor, viol şi tâlhărie puse în libertate condiţionat a fost de 10.833. Dintre acestea 32 persoane aveau stabilite de către judecători condamnări pe viaţă.

Anul 2016 a fost cel mai bun pentru infractorii care au ieșit mai devreme de după gratii: 891 condamnați pentru crimă, peste 300 pentru viol și peste 1.300 condamnați pentru tâlhărie.

O bună parte dintre ei s-au reîntors rapid în pușcării după ce au comis fapte penale violente, similare celor pentru care petrecuseră anterior ani buni în pușcărie. Printre ei s-a numărat un criminal închis după ce a luat 5 vieți și care, la scurtă vreme după eliberarea condiționată, a incendiat o adolescentă de 17 ani. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here