Costel Barbu

Costel Barbu, secretarul general adjunct al PNL şi unul dintre apropiaţii premierului Ludovic Orban, a fost audiat astăzi la DNA ca martor în dosarul Unifarm, au transmis surse judiciare pentru g4media.ro.

Este vorba despre cauza penală în care șeful companiei în cauză, Eugen Adrian Ionel, a fost pus sub control judiciar.

Subsemnatul a fost acuzat că ar fi luat o mită de 760.000 de euro pentru a da un contract „cu dedicaţie” în plină pandemie de coronavirus. Mai exact, şeful Unifarm ar fi luat banii de la o firmă pentru a facilita achiziţia de măşti şi combinezoane, deşi aceste echipamente erau neconforme, potrivit g4media.ro.

E vorba de achiziţia Unifarm de la firma BSG Business Select, patronată de Simona Ciulavu, arestată în dosarul privind clanul Sportivilor şi condamnată ulterior la 1 an şi 8 luni de închisoare cu suspendare pentru aderare la un grup infracţional organizat.

Potrivit sursei citate, Simona Ciulavu este iubita fostului comisar de poliţie Petru Pitcovici, arestat în 2012 şi condamnat în 2017 la 2 ani de închisoare cu suspendare în dosarul DNA „Băneasa” al omului de afaceri Puiu Popoviciu. În 2016, Pitcovici a fost arestat şi într-un dosar de trafic de droguri instrumentat de DIICOT. Ar fi livrat informaţii dintr-o anchetă de trafic internaţional de droguri şi l-ar fi avertizat pe afaceristul Dan Sandu Simion, zis „Dan Chioru”, că era filat.  

Costel Barbu este un apropiat al premierului Ludovic Orban şi a fost secretar general adjunct al PNL. El a fost numit în decembrie în funcţia de secretar general adjunct al guvernului. Barbu a fost condamnat definitiv pentru incompatibilitate în 2015 şi a pierdut funcţia de primar al comunei Suhaia din Teleorman. Pentru că în 2016 Barbu avea interdicţie să candideze, în cursa pentru primărie a intrat soţia sa, Polexia, care a şi ajuns primăriţă. După condamnare, Costel a rămas în primăria comunei pe postul de city manager.  

În iulie 2010, Costel Barbu, primar de doi ani al comunei Suhaia, a fost trimis în judecată alături de alte 19 persoane pentru infracţiunile de distrugere, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniştii şi ordinii publice şi violare de domiciliu.  

Dosarul penal a fost întocmit după ce Barbu, alături de sătenii din Suhaia, au luat cu asalt locuinţa construită pe malul lacului din localitate a unui om de afaceri. Pentru că afaceristul nu îi mai lăsa pe săteni să pescuiască, primăria l-a dat în judecată şi a câştigat dreptul oamenilor de a folosi balta. Ulterior, pe 12 noiembrie 2009, Prefectura a emis un titlu de proprietate, prin care cetăţenii primeau lacul înapoi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.