Sursa foto: Poliția Română/Facebook

Aproximativ 800 de permise de conducere au fost reţinute de poliţişti, în ultimele 24 de ore, dintre care 134 pentru consum de alcool şi 12 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise, a informat, duminică, Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit unui comunicat al MAI, structurile din cadrul instituţiei au intervenit, în ultimele 24 de ore, pentru gestionarea a 4.012 evenimente, dintre care 2.605 circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.407 circumscrise situaţiilor de urgenţă.

„La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 825 de posibile infracţiuni, peste 18% dintre acestea fiind din oficiu. În baza probatoriilor administrate de poliţişti în cauze penale aflate în lucru, în cursul zilei de ieri (sâmbătă – n.r.) , s-au dispus măsuri preventive pentru 32 de persoane”, se precizează în comunicat.

De asemenea, arată sursa citată, au fost prinşi în flagrant 167 de autori de infracţiuni care au săvârşit 176 de fapte penale, şi au fost depistate 13 persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale.

„Tot în ultimele 24 de ore, echipajele de poliţie au acţionat, la nivelul întregii ţări, pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră. Au reţinut 796 de permise de conducere (dintre care 134 pentru consum de alcool şi 12 pentru consum de droguri sau alte substanţe interzise) şi au retras 393 de certificate de înmatriculare”, menţionează MAI.

Poliţiştii şi jandarmii au constatat 12.980 de contravenţii pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de peste 4,2 milioane de lei.

Tot sâmbătă, pompierii au desfăşurat 22 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind identificate două obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. Pentru abaterile constatate pompierii au aplicat 81 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 31.900 de lei.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfăşurat 1.161 de misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 80 pentru stingerea de incendii şi 3 pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor pompierilor au fost salvate 4 persoane.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 11 misiuni aero-medicale, fiind salvate 9 persoane aflate în situaţii de urgenţă.

În ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră, iar de la începerea conflictului din Ucraina, 4.401 cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România, mai informează MAI.

La acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 49,4%, a menţionat MAI. 

Citește și: Chiar dacă s-a lepădat de Consiliul Județean Cluj, Alin Popovici a pierdut contractele pentru gestiunea serviciului public de transport – Ziar Gazeta de Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here