Arestarea recentă a lui Alex Bodi a generat un efect neaşteptat în rândul lumii interlope din România, care a primit o lovitură grea din partea DIICOT.

Cel puţin asta susţin sursele spynews.ro, care anunţă că unii dintre cei mai activi interlopi din România au fost deranjaţi de acţiunea DIICOT îndreptată împotriva lui Alex Bodi. Practic, după ce au fost „lăsați 12 ani să producă milioane din proxenetism și taxe de protecție, interlopii din gruparea lui Alex Bodi s-au trezit, dintr-o dată, citați în mai multe dosare ținute la sertar, din motive necunoscute”.

Conform sursei citate, citate de evz,ro, „arestarea lui Bodi a resuscitat dosarele ținute la sertar, iar mafioții au început să fie citați în dosare ținute la secret din 2015”. Această situaţie a devenit din ce în ce mai evidentă după ce interlopii ar fi cerut returnarea bunurilor puse sub sechestru.

Efectele arestării lui Alex Bodi

„Așa că, brusc, mafioții care produceau milioane sub nasul autorităților au început să fie citați în dosare de acum cinci ani, disjunse la foc automat”, mai arată spynews.ro. În acest context, Alex Bodi este așteptat luni în fața judecătorilor, în dosarul deschis încă din anul 2015, care, „în mod bizar, nu apare pe portalul instanțelor de judecată”.
Alex Bodi a fost atins în cel mai sensibil punct odată ce a intrat în raza de acţiune a celor de la DIICOT. Dincolo de aspectul legat de libertatea lui, Alex Bodi a cerut ridicarea sechestrului pus pe bunurile pe care le etala cu pretenţia unui veritabil şi mai ales onest om de afaceri.

Caracatiţa interlopă opera de 12 ani

Amintim că la 13 noiembrie, Alex Bodi a fost arestat alături de alți infractori după ce procurorii DIICOT au scos la suprafaţă că grupul făcea trafic de persoane de peste 12 ani. Mulţi dintre cei implicaţi au ignorat una dintre regulile de aur ale unei organizaţii mafiote – discreţia – şi nu se ascundeau, ci dimpotrivă.

Ori de câte ori aveau ocazia, ei îşi expuneau obiectele, hainele, maşinile, casele şi vacanţele de lux în spatele cărora se aflau sume mari de bani. Este posibil ca această atitudine să fi avut importanţa ei în ancheta demarată de DIICOT alături de alte elemente care ţin strict de efectele traficului de persoane.

Spre exemplu, modul în care epata Alex Bodi pe reţelele de socializare, alături de Bianca Drăguşanu, devenise ceva obişnuit în peisajul reţelelor de socializare. Când primea remarci cu privire la sursa banilor săi, Alex Bodi obişnuia să răspundă criticilor şi curioşilor că sunt „hateri” şi că mai bine şi-ar vedea de viaţa lor.

Ce conţine comunicatul DIICOT

Despre felul în care a funcționat rețeaua de tip mafiot peste 12 ani, puteţi afla mai multe detalii chiar din comunicatul de presă remis de biroul de presă al DIICOT. Totul a început în 2008, când creierele operaţiunii s-au întâlnit într-un loc în care au şanse mari să revină curând.

„Din datele existente s-a stabilit, în esență că, la scurt timp după destructurarea unei grupări conduse de membru marcant al lumii interlope (grupare specializată în traficul de persoane și proxenetism), suspectul în cauză (unul dintre locotenenții persoanei mai sus menționate), în timp ce se afla deținut într-un penitenciar, în perioada 2008 – 2011, împreună cu alți trei deținuți au folosit rețelele sociale în scopul recrutării unor tinere care practicau prostituția și, inducându-le în eroare, fie cu promisiunea unui viitor comun (metoda loverboy), fie cu identificarea unui loc de muncă avantajos, respectiv profitând de starea lor de vulnerabilitate (situație materială precară, naivitate, lipsă de educație – factori determinanți pentru respectivele tinere în alegerea practicării prostituției), le-au convins să se prostitueze în beneficiul lor.
Sub coordonarea liderului, s-au pus bazele unei grupări infracționale specializate, în principal, în traficul de persoane, trafic de minori și proxenetism și în secundar în șantaj (consecință a plății unor taxe de protecție). După ce au ieșit din penitenciar, în scurt timp, la gruparea infracțională au aderat alți 12 suspecți împreună cu care au recrutat și alte victime, le-au transportat și adăpostit în state occidentale (Germania, Spania, Italia, Marea Britanie, Elveția), și le-au constrâns să practice prostituția în favoarea lor, în diverse cluburi de profil.
Victimele care, după ce erau transportate în străinătate, refuzau să practice prostituția erau sechestrate și supuse unor violențe extreme (chiar și unor violuri), pentru a fi determinate să nu mai opună rezistență. În cele mai multe cazuri, victimele au fost ținute în imobile închiriate de către liderul grupării, au fost transportate zilnic la locurile unde erau obligate să practice prostituția, erau permanent controlate/supravegheate, iar sumele de bani erau luate în totalitate de membrii grupării.
În urma cercetărilor, s-a stabilit faptul că tinerele au fost exploatate cu precădere în cluburi de noapte sau localuri închiriate pe teritoriul Germaniei, pe raza orașelor Berlin, Bonn, Stuttgart și Frankfurt (Germania), dar și pe teritoriul altor state europene (Italia, Spania, Marea Britanie, Cehia, Elveția, Austria). Unele dintre victime au fost vândute altor traficanți în scopul exploatării, persoanele care le-au preluat primind și informații în legătură cu victima, comportamentul acesteia pe perioada cât a fost exploatată, informații despre familie, toate acestea în scopul de a fi șantajată pentru a fi exploatată și controlată cu mai multă ușurință.
Au fost și situații în care făptuitorii nu au mai reușit să dețină controlul asupra victimelor, chiar și după aplicarea unor corecții fizice, caz în care pentru a le determina să nu fugă sau să revină la domiciliile lor din țară, le-au solicitat diferite sume de bani pe care victimele nu au avut posibilitatea să le achite, fiind, astfel, obligate să continue activitatea de prostituție. O mare parte din sumele de bani obținute astfel de către membrii grupării ajungeau la liderul acesteia care, ulterior, le-a investit în diverse imobile din țară și din străinătate.
Liderul grupării obișnuia să perceapă victimelor taxe de protecție pentru desfășurarea unor activități licite/ilicite, locotenenții săi recurgând, deseori, la șantaj pentru colectarea acestora. Taxele erau colectate cu ocazia unor petreceri organizate de către acesta. La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova vor fi conduse, în vederea audierii, un număr de 18 persoane”, arată DIICOT.

Sursa: spynews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.