Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au admis acțiunea judecătoarei Ariana Ilieș, magistratul care a prezidat procesul liderului MISA Gregorian Bivolaru, împotriva deciziei de sancționare a Inspecției Judiciare.

”Admite recursul declarat de pârâta Ilieş Ariana Lăcrămioara, judecător în cadrul Tribunalului Cluj, împotriva Hotărârii nr.7J din 6 aprilie 2017, pronunţată de Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii în dosarul nr.3/J/2017. Casează hotărârea atacată şi, rejudecând cauza, respinge, ca neîntemeiată, acţiunea disciplinară formulată de reclamanta Inspecţia Judiciară. Definitivă”, arată soluția pe scurt a ÎCCJ.

În aprilie anul trecut, în urma unui control făcut de Inspecția Judiciară, Ilieș a fost sancționată de CSM.

”Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii a admis actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Ilies Ariana Lacramioara, judecator in cadrul Tribunalului Cluj.

In temeiul prevederilor art. 100 lit. a) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, Sectia pentru judecatori a aplicat doamnei judecator sanctiunea disciplinara constand in ‘avertisment’ pentrusavarsirea abaterii disciplinare prevazuta de art. 99 lit. h) teza I din acelasi act normativ – ‘nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la solutionarea cu celeritate a cauzelor”, arată decizia de sancționare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here