Compania clujeană Antrepriză de Reparații și Lucrări A R L Cluj S.A., controlată de grupul austriac Strabag a câștigat licitația de gestiune, întreținere și reparații străzi în Municipiul Baia Mare.

Contractul a fost estimat la suma de 70 de milioane de lei, fără TVA, iar ARL a câștigat licitația cu 52.071.674,06 de lei, fără TVA. În urmă cu doi ani, compania clujeană controlată de grupul austriac Strabag, a câștigat contractul ”Modernizare DJ 108L Tasnad-Cig-Eriu Sancrai-Craidorolt-Piscari-Terebesti-Gelu-Madaras, km 0+000-km 36+987, judetul Satu Mare” pentru suma de 46.044.913,18 RON, fărăt TVA, și contractul de executare a lucrărilor pe DJ 108M Tasnad(DN 1F)-Santau-Chereusa-Andrid-Dindesti-Irina-Portita-Vezendiu-Tiream-Carei-Camin-Lucaceni-Berveni-Granita Ungaria pentru suma de 66.006.164.92 de lei, fără TVA.

Anul trecut, procurorii anticorupție austrieci anunțau că investighează acuzațiile legate de fixarea prețurilor în cazul proiectelor ce vizează construirea de șosele în provinciile Carintia și Styria, precum și în cazul lucrărilor de renovare a unor autostrăzi și drumuri naționale în perioada 2008 — 2014, potrivit ziarului austriac Der Standard. Părțile contractante ar fi putut suferi pagube de cel puțin 100 de milioane de euro, susțin ziarele Der Standard și Kurier. Un purtător de cuvânt al Procuraturii a anunțat, fără a da amănunte suplimentare, că au fost efectuate descinderi la diferite sedii din Austria ale Strabag și Porr.

În România, grupul Strabag este reprezentat de companiile ARL, BHG, CARB SA, BITUNOVA, DRUMCO, MINERAL, SAT, STRABAG Facility Management, TPA, ZÜBLIN si DYWIDAG.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here