Vișan Ovidiu Vasile, consilier local în Primăria municipiului conduce una dintre cele mai de succes afaceri locale din Cluj-Napoca. AROME & FRESH se ocupă de vânzarea de sucuri naturale, fresh-uri și smoothie-uri. Rulota acestuia este prezentă la toate festivalurile din Cluj-Napoca chiar și la cele finanțate de către Primăria Cluj-Napoca, unde mai mult decât atât, are exclusivitate, nefiind o altă afacere prezentă care să comercializeze același tip de produs. 

„AROME” la Cluj-Napoca 

Afacerea administrată de către consilierul local Vișan Ovidiu Vasile este una dintre microintreprinderile cele mai profitabile din Cluj-Napoca pentru anul 2019. AROME Healthy Bar are două locații principale în Cluj-Napoca, și anume zonele food court Vivo și Iulius Mall dar totodată se deplasează în diverse locații centrale prin intermediul rulotei amenajate în acest sens. AROME Healthy Bar a participat la aproape toate festivalurile organizate în Cluj-Napoca în ultimii ani. De la cele mai mari cum ar fi Untold sau Electric Castle până la Comic Con sau Food Track Rally.

AROME are exclusivitate la festivalurile finanțate de Primărie

Brandul a evoluat într-o manieră fascinantă în ultimii ani, ajungând să fie prezent la toate festivalurile din Cluj-Napoca. Ceea ce atrage un semn de întrebare major este exclusivitatea pe care acest brand o are la festivalurile sponsorizate de către Primăria Cluj-Napoca. Dat fiind faptul că Vișan Ovidiu Vasile este administratorul firmei dar și consilier local în Primăria Cluj-Napoca, nu este exclusă posibilitatea unei „vorbe bune” pentru aceste colaborări.
Street FOOD Festival este un festival care a debutat în 2016 la Cluj-Napoca, iar ulterior a fost dezvoltat în alte 11 oraşe. Anul trecut și nu numai, AROME Healthy Bar a făcut parte la acest festival unde au participat peste 800.000 de persoane. Interesant este că, în cadrul evenimentului nu au mai fost prezente alte firme care să comercializeze un produs similar. La fel s-a întâmplat și la Jazz in the Park sau la Zilele Clujului unde AROME a fost singurul comerciant de sucuri naturale.

„Street Food Festival” vorbește

Potrivit site-ului oficial „Street Food Festival” modalitatea prin care vendorii sunt selectați este foarte simplă. Oricine decide să participe ca vendor la festival, nu trebuie decât să trimită un mesaj către adresa de email a site-ului și totul va fi rezolvat. Cu toate acestea, surse Gazeta de Cluj care au efectuat diferite încercări de participare la festival de a lungul anilor, nu au avut „norocul” și posibilitatea de a fi aleși.
Un reprezentant al Street Food Festival a declarat despre metoda de selecție a vendorilor, următoarele: „Există un formular de înscriere în care vendorii își exprimă dorința de a participa la Festival în orașele în care noi vom merge, acolo sunt doar două categorii de pachete de taxe de participare iar în funcție de colaborările anterioare, de exemplu dacă avem un istoric cu acest vendor, noi o să luăm o hotărâre în vederea stabilirii unui contract de colaborare. Aceștia inițial își exprimă dorința de a participa telefonic, iar după noi luăm legătura cu ei. Comisia care ia deciziile suntem noi din Departamentul Comercial. Luăm o hotărâre în funcție de anumite criterii sau indicatori. Nu am colaborat niciodată cu vreo federație, organizație exterioară sau cu Primăria Municipiului decât în cazuri de reciclare, sustenabilitate sau alte lucruri de genul acesta. Doar noi organizatorii luăm aceste hotărâri în ceea ce privește vendorii, mâncarea și persoanele juridice independente.”

Declarația consilierului Vișan Ovidiu Vasile

Vișan Ovidiu Vasile merge la ședințele Consiliului Local și în funcție de interesele pe care le are, ba votează proiectele, ba se abține. Când s-a vorbit despre zilele Clujului în 2019, domnul Consilier Vișan a preferat să se abțină de la vot. La ședința din 17 februarie 2019, Vișan a votat bugetul consiliului local pentru anul 2020, unde bineînțeles erau trecute și finanțările pentru festivalurile clujene. 
Reporterul Gazeta de Cluj l-a contactat telefonic și pe consilierul local, Vișan Ovidiu Vasile, care din funcția sa de administrator al societății AROME & FRESH, poate să ofere un punct de vedere propriu:
„Exclusivitatea pe care o avem acum am dobândit-o, nu am primit-o gratis. Noi am deschis primul punct de lucru în anul 2006 iar în timp am crescut în așa fel încât e greu să ne ajungă cineva din urmă, cu toate că avem concurență în oraș. La festivaluri nu participam de mult timp, cred că din anul 2014 ne-am început activitatea în acest sens. Am participat și la unele festivaluri finanțate de către Primăria Municipiului, dar sigur că am avut grijă la momentul ăla să nu am niciun fel de legătură cu alocările. Prin urmare, niciodata nu am luat decizii de finanțare sau nu am votat în ședințele consiliului local alocarea bugetului pentru acestor tipuri de festivaluri”.

Mai multe despre Vișan Ovidiu Vasile

Visan Ovidiu Vasile este consilier local al Partidului Național Liberal în Primăria Cluj-Napoca și președinte al comisiei de sănătate, muncă, protecție socială, ordine publică. Despre activitatea sa politică nu se pot spune foarte multe având în vedere că în mediul public nu apar informații despre CV-ul său, activitatea sa în administrația locală clujeană sau despre studiile absolvite.
Potrivit declarației sale de avere, acesta alături de soția lui au o situație financiară destul de bună. Cei doi dețin pe propriul nume trei terenuri de tip intravilan și o casă de aproape 600 mp în Cluj-Napoca. Veniturile anuale ale familie vin din mai multe surse, atât din firme cât și de la stat. Pentru anul 2019 domnul Vișan Ovidiu a obținut 7.000 de lei din salariul său de director general al firmei ACO BUILD & MANAGEMENT SRL pe care acesta o conduce, 8.000 de lei de la Primăria Cluj-Napoca datorită funcției sale de consilier local și încă 1.600 de lei de la SC VIA CONCEPT PROTECT SRL, unde este director economic. Suma cea mai mare care a intrat în casa Vișan vine din partea societății AROME & FRESH care le-a adus în anul 2019 aproape 470 de mii de lei.

Afacerile consilierului Vișan

În anul 2017 consilierul Ovidiu Vasile Vișan a înființat o firmă care are drept obiect de activitate lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. ACO BUILD & MANAGEMENT este administrată de Ovidiu Vasile Visan și în anul 2018 a înregistrat ca cifră de afaceri 391.912 lei iar profitul net de 291.120 lei.
Potrivit surselor Gazeta de Cluj, Vișan Ovidiu Vasile mai „conduce din umbră” încă trei firme, pe lângă cele unde îi apare și numele. TOR TRANS este o firmă de transport situată pe Bulevardul Muncii NR nr. 69 A, acum deținută de către Trif Alin Teodor și Gecan Natalia Lucia. Vișan Ovidiu Vasile a fost fondatorul acesteia în anul 2008 după care în anul 2009 a decis să se retraga din ea cu toate că sursele spun că el încă acționează în acea firmă.
Pe aceeași adresă de pe Bulevardul Muncii mai sunt înregistrate încă două firme. Prima este Măriuța Produse Alimentare care îi aparține mamei consilierului Vișan, Voivod Maria, dar acum este înregistrată tot pe numele Gecan Natalia Lucia. Restaurantul „La Măriuța” a fost foarte mediatizat în anii trecuți deoarece toate petrecerile PD se țineau acolo, actualmente funcționează cu numele de „Coroana Transilvaniei” și pe încă o firmă denumită NATALUCS care este deținută de către Voivod Lucica. Firmele sunt foarte încurcate, ele trecând de a lungul anilor prin mâinile mai multor oameni dar având fiecare dintre ele legături „misterioase” una cu cealaltă dar și cu domnul consilier Vișan.

Va fi desemnat șeful „Apelor Române”

Potrivit surselor Gazeta de Cluj Vișan Ovidiu Vasile urmează să fie desemnat în zilele următoare, șef la Apele Române, după ce el s-a perindat printr-o grămadă de funcții publice până la momentul actual. De la locul pe care l-a ocupat în Consiliul de Administrație al Spitalului de Pediatrie Cluj și la cel de șef adjunct la I.T.M Cluj, acum vrea să fie și șeful apelor.

3 COMENTARII

  1. Nu mă supără faptul că are o afacere de succes, ci faptul că pare să fie un p****** politic care profită de pe urma legăturilor sale cu partidele „de dreapta”, de fapt o șleahtă de hiene. Acum îi trebuie și șefia Apelor Române, funcție care desigur îi va permite oportunități și mai bănoase în viitor. Ar trebui să facă fie afaceri, fie politică, nu ambele.

  2. Un păduche in plus, pe spinarea unei instituții și așa încercată, bulversată de tit felul de neisprăviți și aventurieri analfabeți in domeniu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here