Asociaţia Procurorilor din România îşi afirmă solidaritatea cu mesajul public transmis de preşedinţii şi vicepreşedinbţii Curţilor de Apel şi Tribunalelor prin care se exprimă „dezacordul cu privire la formele radicale de protest” sau alte manifestări publice ale unor magistraţi, manifestări care însă nu constituie opinia întregului corp al acestei categorii profesionale.

„Astfel cum a fost precizat şi cu alte ocazii, Asociaţia Procurorilor din România se delimitează în mod ferm de orice acţiune de protest promovată de magistraţi care se prezintă a fi vocea tuturor, inclusiv a membrilor Asociaţiei Procurorilor din România, fapt care nu concordă cu realitatea.

Afirmăm că discursul domnului judecător Cristi Vasilică Danileţ nu reprezintă voinţa membrilor Asociaţiei Procurorilor din România.

Întrucât demersurile susţinute de acesta pot fi considerate ca având conotaţie politică, iar prevederile legale interzic magistraţilor să exprime în mod public opiniile politice, Asociaţia Procurilor din România se distanţează de orice acţiune de natură a aduce prejudicii de imagine justiţiei în ansamblul său”, se arată într-un comunicat al APR, semnat de preşedintele Elena Iordache.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here