Iustin Pop va sta 30 de zile dupa gratii, el fiind unul dintre liderii gruparii infractionare, conform DIICOT. Mai mult decat atat, un alt asociat de-al sau, Molnar Arpad Jozsef, a fost si el arestat preventiv in cadrul acestui dosar. Iustin Pop(foto) a fost unul dintre principalii sustinatori ai lui Irimie ”Jerremy” Emil Popa, consilier local PSD, cand acesta a dorit sa ajunga deputat in colegiul 4 din Cluj. Cei doi contabili sunt de altfel asociați în cadrul unei societăți. Dosarul făcut de procurorii DIICOT vorbește despre o evaziune de 18,5 milioane de euro pe care Florian Walter ar fi facut-o din afacerea cu gunoaie, respectiv prin intermediul societatii Romprest. 

 

Iustin Pop, cel mai indisciplinat profesor

Colegii din UBB ai lui Iustin Pop spun despre acesta ca nu a fost implicat in domeniul universitar, deoarece el desfasura in paralel afaceri de contabilitate.

”În general cei care sunt contabili, cum este și cazul lui Iustin Pop, și predau și în mediul universitar sunt mai preocupați de afacerea lor. Iustin Pop face parte din categoria celor mai indisciplinați profesori pentru că ei vin numai la ore și apoi își văd de businessurile lor. Ce pot să vă spun este că el a fost principalul susținător al lui Irimie Popa în campanie pentru Camera Deputaților”, a declarat pentru Gazetadecluj.ro o sursă apropiată lui Iustin Pop.

DIICOT spune că Iustin Pop coordona înființarea de firme fantomă, conform unor mărturii citate de Stiridecluj.ro

De asemenea, unul dintre suspecţi (n.r. Iustin Pop) îi coordona pe ceilalţi membrii ai grupării în demersurile de înfiinţare a firmelor ”fantomă” ce erau interpuse în circuitul comercial fictiv, stabilea succesiunea transferurilor financiare şi firmele ce vor fi utilizate, negocia direct cu reprezentanţii societăţilor bancare condiţiile deschiderii şi utilizării conturilor bancare asociate firmelor „fantomă”, însoţindu-i personal pe aceştia la efectuarea retragerilor de numerar”, susțin procurorii DIICOT, citați de site-ul Stiridecluj.ro.

 

Firmele lui Iustin Pop

Iustin Pop avea două firme ”active” din care în una nu și-a declarat cifră de afaceri, iar a treia este în lichidare. Nu prea înțelegem cum Iustin Pop ar putea fi un bun contabil și să câștige mulți bani din moment ce acesta nu are societăți pe care își desfășoară activitatea. Firma aflată în lichidare este intitulată Publiart și este deținută de Irimie Emil Popa(foto jos), conferențiarul universitar la FSEGA și consilier local PSD, precum și de Pop Iustin Atanasiu și de Pop Floris Cosmin. Societatea nu și-a mai declarat bilanțul de 13 ani de zile, respectiv din 2002.

Irimie Emil Popa

O altă firmă deținută de arestatul din cazul lui Florian Walter este Green Energetic Line, înființată în urmă cu doi ani de zile și care nu are nicio cifră de afaceri. Societatea este deținută de Iustin Pop Atanasiu împreună cu Molnar Arpad Jozsef, arestat și el în cadrul cauzei, dar și de Bogdanffy Almo Istvan.  Firma a declarat în 2013 o cifră de afaceri 0 și un profit negativ de -2.583 de lei. Obiectul de activitate a societății este lucrări de instalații sanitare.

Molnar Arpad Jozsef, celălalt clujean arestat în dosarul lui Florian Walter, este asociat în cadrul societății Mab Estate, înființată în 2012. Firma mai este deținută de Molnar Botond Tibor, care este acționar majoritar. Societatea și-a declarat în 2013 o cifră de afaceri 0 și un profit negativ de -4.325 de lei. Nici în anul precedent firma acestia nu a declarat cifră de afaceri.

Iustin Pop apare pe lista actionarilor majoritari ai clubului de fotbal Universitatea Cluj, detinut de Florian Walter.

Tribunalul Prahova si Curtea de Apel Ploiesti a decis arestarea preventiva a lui Florian Walter si ai altor 15 acoliti de-ai acestuia intr-un dosar de evaziune fiscala cu un prejudiciu estimat la 18,5 milioane de euro. Decizia este irevocabila, in schimb patronul U Cluj nu a fost de gasit.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here