Astăzi, la Tribunalul cluj va avea loc primul termen din procesul de corupție în care este judecat Rusu Ioachim Daniel, fost ofițer de informații și fost șef de cabinet al liderului PSD Ioan Rus.

Daniel Ioachim Rusu a ocupat poziţii în structura de combatere a crimei organizate și potrivit anchetatorilor, el este cercetat acum penetru instigare la folosirea de informații care nu sunt destinate publicității.

În rechizitoriu, anchetatorii susțin că Rusu l-ar fi contactat pe un fost polițist din DNA Cluj, solicitând informații dintr-un dosar aflat în vizorul procurorilor, iar ofițerul contactat i-a transmis date clasificate despre o societate comercială.

Rusu este fost ofițer de Poliție, până în anul 2000, când fostul ministru de Interne, Ioan Rus, l-a numit șef de cabinet, iar de aici cariera sa a înflorit. A fost apoi atașat pe probleme de afaceri în zona Benelux, apoi a ajuns director a Diviziei de Combatere a criminalității din cadrul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here