Astăzi a fost semnat contractul pentru finanțarea, prin programul național Anghel Saligny, a podului Răsăritului din Cluj Napoca.

Primăria clujeană va primi circa 43 de milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării, prin Programul de investiții Anghel Saligny, pentru realizarea a cinci proiecte de investiții din oraș. Din cele 43 de milioane de lei, Podul Răsăritului va primi peste 32 de milioane de lei. 

Primul proiect de pe listă, dar și cel care primește cea mai mare sumă prin Programul Anghel Saligny este Podul Răsăritului, proiect în cadrul căruia au loc lucrări de câteva luni.

La sfârșitul lunii august, viceprimarul Dan Tarcea a declarat pentru monitorulcj.ro că lucrările au un mic avans față de graficul stabilit, iar șoferii ar putea circula pe noul pod înainte de termen. Podul este realizat deja în proporție de 65%, iar șoferii ar circula pe noul pod înainte de mijlocul anului viitor.

Podul, cu o suprastructură metalică, va avea o lungime de 57,90 metri, o lățime de 26 metri, cu două piste de biciclete și două trotuare. 

Podul este realizat de o asociere de firme a cărei lider este Freyrom SA, o societate care execută lucrări speciale de construcții înființată în 1996. Podul ar urma să fie terminat la finalul anului 2023.

5 proiecte din Cluj-Napoca vor primi finanțare prin programul Anghel Saligny

Cinci proiecte aflate în desfășurare sau anunțate de Primăria Cluj-Napoca vor primi finanțare din programul de investiții PNDL, redenumit Anghel Saligny, în valoare totală de circa 43 milioane de lei.

Este vorba despre următoarele proiecte:

  • Construire Pod peste Râul Someșul Mic care face legătura între strada Oașului și strada Răsăritului în Municipiul Cluj-Napoca: 32.140.152,98 lei;
  • Modernizare sistem rutier în ampriză existentă, strada Badea Cârțan: 1.703.619,36 lei;
  • Modernizare strada Cucului: 1.230.729,98 lei;
  • Modernizare strada Ionel Teodoreanu: 6.776.050,55 lei;
  • Modernizare sistem rutier în ampriza existentă a străzii Sergiu Celibidache: 1.149.447,13 lei.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here