Ludovic Orban se întâlneşte, marţi, cu liderii partidelor parlamentare pentru a discuta despre convocarea alegerilor anticipate. Până acum, doar PNL şi USR şi-au anunţat susţinerea pentru anticipate.

Ludovic Orban se întâlneşte cu liderii partidelor parlamentare pentru a-i convinge că soluţia anticipatelor este cea mai potrivită în situaţia politică actuală. Liderii de partide sunt, însă, sceptici cu privire la acest demers.

Până acum doar PNL şi USR şi-a anunţat susţinerea pentru anticipate. Scenariul anticipatelor este respins de PSD, UDMR, PMP şi minorităţi.

Deşi nu sunt de acord cu alegerile anticipate, social-democraţii au discutat, luni, la Comitetul Executiv, şi despre această problemă. Potrivit unor surse politice, membrii PSD au cerut că, dacă vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate, acestea să aibă loc în acelaşi timp cu scrutinul de la locale. Printre cei care ar fi propus acest lucru se numără Paul Stănescu şi Olguţa Vasilescu.

După ce Guvernul Orban a fost demis prin moţiune de cenzură, preşedintele Klaus Iohannis a decis să-l desemneze, din nou, pe Ludovic Orban pentru Palatul Victoria.

Premierul desemnat Orban urmează să vină în faţa parlamentarilor pentru votul de încredere şi formarea unui nou Cabinet. În conformitate cu regulamentul Camerelor, Parlamentul trebuie în termen de 15 zile de când a fost prezentată lista trebuie să programeze plenul în care se dă votul de învestire.

sursă: zcj.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here