Președintele interimar al USR, Cătălin Drulă, a făcut afirmații de o duritate fără precedent, atacând printre alții serviciile secrete și pe șeful acestora, Eduard Hellvig: „Iohannis și Hellvig îl păstoresc acum pe Ciucă și ca să devină continuatorul proiectului Iohannis”.

„PNL și PSD s-au unit, au renunțat la ipocrizia că sunt diferite, iar nașul, patronul acestui sistem care ne împinge spre iliberalism, este Iohannis”, a spus Cătălin Drulă luni, într-un interviu video acordat luni ziaristei Clarice Dinu, la Hotnews.

„Treaba noastră e să facem opoziție pe bune, pe tot terenul. Iar oamenilor le putem spune că da, suntem sub o mare presiune, sub atacurile sistemului și că ei sunt singurii noștri aliați”, a răspuns Cătălin Drulă la întrebarea ziaristei, legată de faptul că USR nu crește în sondaje.

Drulă a negat că „USR ar fi capturat de o gașcă”, afirmație a lui Valeriu Nicolae, pe care l-a numit „competitor politic, care a candidat împotriva noastră la alegerile locale”. În privința sondajelor, liderul din USR susține că „în decembrie eram la 14%”.

Dar ce e bine să ne amintim e că, acum 4 ani, partea de societate care voia schimbarea României și o altfel de politică nu era reprezentată în Parlament de un partid. Erau câțiva oameni, unul, doi, ici și colo.

Cătălin Drulă: Pornind de la cazul amenințărilor asupra ziaristei Emilia Șercan, Drulă a spus: „Din tot ce vedem, există o tendință de militarizare a societății – premierul Ciucă militar, domnul Bode se comportă ca la miliție, după cum vedem în cazul Șercan”.

„Sunt oameni care, pe canale oculte, vor să pună o liniște de tip iliberal pe România și noi ne vom lupta cu ei. Nu trebuie să uităm rolul celor care sunt arhitecții și acum predau ștafeta. Arhitecții sunt Iohannis, sprijinit de politicianul Eduard Hellvig, care niciodată nu a încetat să fie politician.

Un șef de serviciu secret nu ar trebui să facă politică”, a adăugat Drulă. Jurnalista Clarice Dinu i-a spus că face afirmații dure, iar politicianul a spus că și le se asumă. „Dar nu-l putem suna acum de domnul Hellvig”, a zis ziarista.

„Chiar dacă-l sunați nu o să spună nimic. Tot ce face dânsul e secretizat, asta crede”, a replicat liderul USR.

Sursa: libertatea.ro

Citește și: Scandalul buletinelor de vot arse: Serviciul Român de Informaţii şi FIDESZ pot fi în spatele acestui caz

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here