Opt persoane, printre care şase femei de origine asiatică, au fost împuşcate marţi în trei saloane de masaj din regiunea Atlanta.

Primul atac a provocat moartea a patru persoane şi rănirea a două, marţi, în jurul orei locale 17.00, într-un salon de masaj la aproape 50 de kilometri de Atlanta, cel mai mare oraş din statul Georgia. Mai târziu, după-amiază, alte două noi atacuri cu armă au provocat patru morţi în două saloane de masaj vecine, a anunţat poliţia oraşului  Robert Aaron Long, suspectul în vârstă de 21 de ani, a recunoscut comiterea atacurilor.

Deşi multă lume considera că la baza acestor acte stă o motivaţie rasistă, suspectul a declarat că a atacat saloanele de masaj ca urmare a unei ”dependenţe sexuale” pentru care acestea nu ar fi reuşit să i-o stăpânească, relatează Agerpres. „El frecventa saloanele de masaj şi le acuza că îi ofereau o formă de menţinere activă a dependenţei sexuale, explică Jay Baker, un ofiţer implicat în anchetă.

Autorităţile americane încă nu exclud complet o astfel de motivaţie şi în acest caz, în pofida declaraţiilor suspectului. Şase dintre cele opt victime sunt de origine asiatică, iar celelalte două sunt albe, iar şapte victime sunt femei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here