În imagini se vede că la atac asistă şoferul dintr-un taximetru dar şi persoanele dintr-o maşină aflată în parcare, cu farurile pornite. foto: adevarul.ro

Atacul lui Kover Paul, fost Director al Poliției Comunitare și fost șef al Poliţiei Locale Oradea, asupra fostei sale soții a fost surprins de camerele video de supraveghere. Martori la atac au fost mai multe persoane care, însă, nu au intervenit nicicum pentru a ajuta victima.

Kover și fosta sa soție se aflau într-un autoturism oprit în spatele unui taximetru, în faţa unui bloc iar din înregistrare se vede cum femeia şi atacatorul său coboară şi fug până în faţa taximetrului, unde bărbatul o atacă pe femeie, iar şoferul din taxi ignoră scena, trecând în marşarier şi dând în spate. 

Femeia cade pe jos, iar Kover stă aplecat peste ea, apoi o abandonează şi dă să plece. Face câţiva paşi spre trotuarul din faţa blocului unde se întoarce şi, văzând că victima se ridică, se întoarce la ea. Femeia reuşeşte să fugă spre taximetru, însă şoferul porneşte maşina şi pleacă, ocolindu-i pe ce doi. 

Kover îşi fugăreşte, apoi, victima, prin parcare, iar apoi şi pe treptele de intrare în bloc, unde reuşeşte să o prindă, chiar lângă uşă. Femeia cade iar bărbatul îngenunchiază în faţa ei, cu spatele la cameră. După câteva zeci de secunde, timp în care femeia cade pe spate, se ridică în fund şi se ghemuieşte lângă balustradă, bărbatul se ridică, ia un obiect de pe jos şi coboară scările, spre trotuar.  Când îşi întoarce capul îşi vede soţia ridicându-se şi încearcă să o prindă, însă uşa blocului se deschide iar victima reuşeşte să intre, scrie adevarul.ro.

Abia atunci, abandonează şi porneşte, pe trotuar, cu cuţitul în mână.

Citește și Atacatorul victimei cu 5 plăgi înjunghiate a fost Director al Poliției Comunitare

La spital

Întreagul atac a durat mai puţin de un minut şi, cu toate că în zonă s-au aflat mai multe persoane – unii ieşind din bloc, alţii aflaţi în maşini ori trecând prin parcare – nu a intervenit şi nici nu a sunat nimeni să ceară ajutorul poliţiştilor. Primul apel la 112 s-a înregistrat la ora 18.11 minute, deci după plecarea atacatorului, iar echipajele medicale şi cele ale Poliţiei Naţionale au ajuns la faţa locului după încă 5-10 minute. 

Din fericire, victima sângerosului atac, o femeie în vârstă de 45 ani şi mamă a doi copii, a scăpat cu viaţă, datorită intervenţiei rapide a medicilor SMURD, care i-au acordat primul ajutor şi au transportat-o repede la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) din Spitalul clinic judeţean Oradea. 

„Pacienta a fost internată în Secţia de Terapie Intensivă şi a fost operată. Este stabilă şi conştientă”, a declarat, luni, şeful UPU-SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea. 

Paul Kover a fost prins după 5 ore de căutări. S-a ascuns la demisolul unui bloc proaspăt construit, situat la circa 300 de metri de locul atacului, unde a fost zărit, însă, de paznici, care au sunat la 112, anunţând că au un intrus.

Când a fost găsit, bărbatul era plin de sânge şi tremura, fiind transportat tot la UPU Oradea, pentru investigaţii medicale. Se automutilase, spun medicii, care au numărat pe corpul lui peste 20 de înţepături şi tăieturi de cuţit, însă toate superficiale. 

Citește continuarea – Audiere amânată

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here