ciocan tribunal

Au început să apară primele contestații împotriva măsurilor de carantinare și izolare dispuse de Direcția de Sănătate Publică, potrivit Legii nr. 136/2020. Prima sentință aparține Judecătoriei din Târgu-Mureș, iar cea de-a doua contestație se judecă la Judecătoria Mediaș.

Citește Legea nr. 136/2020 AICI.

Prima cerere înaintată s-a judecat la Judecătoria Târgu-Mureș, unde a fost dispusă următoarea soluție:

„Admite cererea de chemare în judecată formulată de petenții L E, L K V, ?i L J, carantina?i în , în contradictoriu cu pârâta DIRECȚIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ MUREȘ, cu sediul în Tg. Mureș, str. Gheorghe Marinescu, nr. 50, jud. Mureș și în consecință Anulează deciziile nr. 1/23.07.2020, nr. 2/23.07.2020 și nr. 3/23.07.2020 emise de pârâtă ca fiind nelegal întocmite. Dispune avansarea din fondurile Ministerului Justiţiei în contul Baroului Mureş a sumei de 723 lei cu titlu de onorariu al apărătorului din oficiu, avocat Todoran Ioan desemnat pentru reclaman?i. Executorie. Cu drept de apel, la Tribunalul Mureş, în termen de 2 zile la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Târgu-Mureş. Pronunţată în condi?iile art. 396 alin. 2 Cod procedură civilă, azi data de 24.07.2020.”

Direcția de Sănătate Publică Mureș a făcut apel, ulterior dosarul ajungând la Tribunal, instanța respingând apelul.

A doua contestație, înaintată de către Llullaku Azdren, cetățean italian, se află pe cale de atac.

Direcția de Sănătate Publică Bihor a formulat apel ieri, 27 iulie, urmând ca în viitor să se judece apelul la Tribunal.

O astfel de cerere a fost înaintată și la Judecătoria Galați, unde a fost modificată măsura izolării în spital a unui minor cu izolarea la domiciliu, conform Institutului Legal de Informații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here