Producătorul austriac Lasselsberger caută în Cluj un teren de aproximativ 30 de hectare pentru a construi o fabrică.

În Cluj, austriecii mai controlează fabrica Sanex pe care au cumpărat-o în 2004. Compania Lasselsberger este cel mai mare producător european de plăci ceramice (gresie, faianță și decoruri ceramice).

Potrivit surselor din piața imobiliară, austriecii au buget de maxim 5 milioane de euro.

Anul trecut, compania clujeană Sanex a fost vizată de o investigație a Consiliului Concurenței.

Autoritatea de Concurență are indicii că Fabryo Corporation S.R.L., în calitatea sa de producător, a stabilit preţurile de revânzare în relaţia cu distribuitorii săi, pentru o serie de produse comercializate. De asemenea, investigația vizează și o posibilă înțelegere pentru împărţirea pieţei pe criterii de teritorialitate.

În cadrul acestei investigații, inspectorii Consiliului Concurenței au efectuat inspecții inopinate la sediul şi punctele de lucru ale Fabryo, precum şi la unele firme distribuitoare: Adimag Com Impex S.R.L., Almir S.R.L., BogMad Prestcom S.R.L., Cindy S.R.L., Macon S.R.L., Oyl Company S.R.L., Orca S.R.L., Romteco S.R.L., Service Top Agro S.R.L. şi Sanex Com S.R.L

În 2016, grupul austriac a investit în Sanex aproape 2 milioane de euro, banii venit prin intermediul unui grant pus la dispoziție de Guvernul Regal al Norvegiei.

Anul trecut, austriecii ar mai fi investit alte 2 milioane de euro în fabrica clujeană de plăci cermice. Investiția a vizat creșterea calității produselor, eficientizarea activității logistice în interiorul fabricii, prin două linii complet automatizate de sortare și diminuarea consumului de energie prin implementarea unor sisteme inteligente de monitorizare a consumului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here