Presedintele executiv ACL Cluj Mihai Seplecan atrage atentia asupra diferentelor semnificative dintre cifrele prezentate la exit-poll-uri si rezultatele raportate din teren, care ar putea indica fraudarea alegerilor. „Mai întâi vorbim despre o aberație statistică, chiar și domnul Vasile Dâncu îmi poate da dreptate. Spre deosebire de oricare alt scrutin de până acum, la un moment dat, urbanul a depășit ruralul ca prezență la vot. Lucru neobișnuit, dar oarecum în trend. Problema este alta: la sate se votează, de regulă, dimineața. Apoi se iese la vot și în urban. Întotdeauna a fost asa – și nu numai după 1989. Cu toate acestea, spre seară, ruralul a depășit din nou urbanul. Complet nefiresc”, consideră Seplecan.

Evolutia lui  Călin Popescu Tăriceanu este, de asemenea, surprinzatoare pentru tanarul liberal. ”Toata ziua a fost pe locul 5, dar numai seara a sărit, brusc, pe locul trei. Coroborat cu masivitatea neobișnuită a votului de seară din rural, consider că este o problemă și că ceva nu se leagă. Mai ales că cei de la PSD ne-au obișnuit cu furtul la adăpostul întunericului – așa au dat toate Ordonanțele de Urgență anti-democratice din ultimul timp”, scrie acesta într-un comunicat de presa.

Interesant este și felul în care au fost organizate birourile din secțiile de votare. Mihai Seplecan arată că  au apărut indicii că PSD a ”cumpărat” locurile în birourile secțiilor de votare de la partidele neparlamentare. ”Au transmis acestora să pună tot oamenii PSD, neștiind care din partidele neparlamentare va fi tras la sorți pentru a face parte din Birou. După tragerea la sorți, s-a constatat că, în foarte multe secții de votare, trei dintre membri sunt, de fapt, aceeași persoană, adică membrul PSD, care reprezintă și Prodemo, și PAS – în cazul pentru care am dovada. Acestea sunt motive suficient de temeinice pentru a ruga organele competente ale statului de drept să investigheze desfășurarea acestui scrutin și sub acest aspect”, concluzionează Seplecan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here