Nagy Roland, autorul accidentului rutier în urma căruia Radu Țenter, a murit, a fost condamnat cu suspendare. Victima a fost fiul fostului antrenor de baschet masculit al U Mobitelco.

”Fapta inculpatului N.R., care la data de 03.03.2019, în jurul orelor 18.10, a condus autovehiculul marca BMW, cu nr. de înmatriculare …., din direcţia zona centrală înspre cartierul Mănăștur, şi ajungând în dreptul imobilului cu nr. …., l-a surprins și accidentat pe numitul ŢENTER RADU CRISTIAN, care în calitate de pieton s-a angajat neregulamentar în traversarea străzii, de la stânga spre dreapta potrivit sensului de deplasare al autovehiculului, prin loc nepermis, nemarcat şi nesemnalizat corespunzător cu marcaje şi indicatoare cu semnificaţia ”Trecere pentru pietoni” şi fără a se asigura în prealabil în mod corespunzător, iar în urma vătămărilor suferite, ŢENTER RADU CRISTIAN a decedat la faţa locului, întrunește elementele constitutive ale infracțiunii de ucidere din culpă, fapta prev. şi ped. de art 192 alin. (l)şi (2) C.pen”, se arată în rechizitoriu.

** cu mențiunea că deși în rechizitoriu se specifică faptul că Țenter a decedat la locul accidentului, tânărul fusese dus la spital și contectat la aparate până în momentul în care familia a decis ca organele sale să fie folosite pentru transplant”, se arată în rechizitoriul judecătorilor.

Șoferului i s-a reținut în culpă că, deși victima traversa ilegal, acesta avea cu 5 km/h peste limita legală de viteză, de 50 km/h, astfel că se face vinovat în proporție de 20% de producerea accidentului.

Radu Țenter avea 25 de ani. A fost accidentat în 3 martie 2019, pe strada Moților. Tânărul a traversat neregulamentar strada, în zona Platinia. Câteva zile mai târziu, Radu Țenter a murit. În momentul producerii accidentului, victima a avut o alcoolemie de 0,83 g/l în sânge, iar instanţa a reținut culpa victimei în producerea accidentului, în proporţie de 80%. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here