Pe o porțiune din Autostrada Transilvaniei, în zona Gilău – Nădășelu, au apărut surpări de teren, taluzul de pământ ajungând în apropierea părții carosabile.

Pe o portiune de cativa kilometri, in mai multe locuri, taluzul a luat-o la vale, cu tot cu rigolele de scurgere. In zona, viteza de circulatie a fost limitata la 60 de km pe ora, iar acum, pentru ca lucrarea este inca in garantie, constructorul ar trebui sa remedieze totul pe propria cheltuiala, informează dejeanul.ro

Surparea taluzului s-a produs in zona kilometrului 52, pe sensul de mers de la Nadaselu la Gilau.

Pe portiuni lungi chiar si de zeci de metri, taluzul de pe margine a alunecat pana aproape de partea carosabila, ducand la vale inclusiv rigolele de scurgere a apei, si in unele locuri, tone de bolovani care aveau rolul de a-l stabiliza. Pentru ca au aparut denivelari si in asfalt, o banda de circulatie a fost inchisa, iar viteza de circulatie a fost limitata la 60 de kilometri pe ora.

Reprezentantii CNAIR spun ca alunecarile s-au produs din cauza cantitatilor insemnate de precipitatii din ultimele saptamani, dar mentioneaza ca autostrada se afla in perioada de garantie.

“CNAIR a notificat antreprenorul pentru remedierea defectiunilor aparute, in cel mai scurt timp. Lucrarile vor fi executate pe cheltuiala acestuia”, au transmis reprezentantii companiei de drumuri, potrivit sursei citate. 

Surparile nu reprezintă o noutate pe acest tronson de drum.

Lotul de autostrada de la Gilau la Nadaselu a fost inaugurat in anul 2018, desi era finalizat in 2016. Pentru ca lipsa unui pod peste Raul Somes a impiedicat deschiderea circulatiei timp de doi ani, tronsonul a fost “botezat” drept “Autostrada Muzeu”.

Totul a costat 260 milioane lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.