O spalatorie de covoare in Cuj ar putea fi o solutie pentru cineva care doreste sa deschida o afacere, de aceea daca si voi va doriti acest lucru, atunci este important sa aveti cateva aspecte in vedere, astfel incat sa fiti siguri ca va veti bucura de o astfel de afacere. Cu investitii de doar cateva mii de euro, o astfel de spalatorie de covoare in Cuj Napoca poate fi destul de rapid profitabila. Aceasta investitie se va duce catre cateva echipamente, dar si un spatiu care poate fi inchiriat. Va mai fi nevoie si de 3-4 salariati care sa se ocupe de aceasta spalatorie. Investitia poate fi ulterior extinsa la 25-30.000 de euro, daca aveti in vedere niste echipamente noi care va vor reduce mult costul manoperei si va vor imbunatati in acelasi timp serviciile oferite.

Prezenta online pentru o spalatorie covoare cluj este foarte importanta, de aceea trebuie sa va axati si pe acest lucru atunci cand va deschideti o astfel de afacere. Munca de spalare a covoarelor in Cluj Napoca este relativ greoaie, de aceea echipamentele folosite trebuie sa va simplifice munca. Este importanta proiectarea circuitului covoarelor clujenilor, precum si automatizarea pe cat posibil a tuturor proceselor de curatare a covoarelor. Antreprenorii care isi construiesc singuri hala in care vor spala covoarele fac de cele mai multe ori un efort destul de mare. Un singur inconvenient ar fi atunci cand se doreste deschiderea pentru o spalatorie de covoare Cluj si anume pretul terenului care este destul de ridicat, municipiul Cluj Napoca fiind cunoscut la nivelul intregii tari ca orasul cu cel mai scump mp, atat cand este vorba de constructii, cat si terenuri.

Pentru a porni afacerea trebuie sa aveti in vedere o investitie minima de 2500 de euro, aceasta investitie va cuprinde monoperia pentru curatare, centrifuga pentru clatire si eliminare a apei, precum si un rastel pentru uscare. Pentru a prelua si a livra comanda finalizata veti avea nevoie de o dubita, iar daca nu doriti sa achizitionati una noua, puteti avea in vedere chiar si una second-hand, aceasta facandu-si treaba destul de bine. Dubita pe care o alegeti trebuie sa va permita transportul covoarelor mai lungi de 4-5 m, iar un aspect important care trebuie avut in vedere este reprezentat de consumul masinii. In cazul unei spalatorii de covoare in Cuj Napoca, unde traficul este infernal si la anumite ore de-a dreptul sufocant, consumul de carburant reprezinta un aspect deloc de neglijat.

In ceea ce priveste amenajarile, veti avea nevoie de un birou de lucru, un computer, monitor si periferice, alaturi de un telefon, astfel incat sa fiti mereu pregatiti sa veniti in intampinarea clientilor care doresc sa apeleze la serviciile voastre. Prezenta online si promovarea sunt estimate la 2000 de euro si anume veti avea nevoie de realizarea unui website de prezentare, precum si de o campanie de promovare servicii. Aceasta campanie ar trebui sa dureze pe o perioada de 2-3 luni. Din punctul de vedere al personalului, veti avea nevoie de un sofer care sa preia si sa livreze comenzile, 1 receptioner care se va ocupa de programari, comenzi si de coordonarea echipei, precum si de 1-2 spalatori sau operatori utilaj. 

Pe masura ce spalatoria de covoare va continua sa creasca, va va trebui o masina automata de spalat covoare in Cluj, un desprafuitor automat, dar si un uscator profesional de covoare. De obicei, pentru o afacere la inceput, volumul de lucru va fi de 5000 mp/luna. Pretul mediu al serviciului este de obicei 10 lei/mp. In ceea ce priveste utilajele pe care le veti alege, atunci optati pentru cele preoduse in tarile care au traditie in fabricarea covoarelor. Printre aceste tari se numara Turcia, Azerbaijan si in general tarile musulmane din Orientul Mijlociu sau China.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here