Nelu Tătaru a avertizat că România ar putea ajunge în situația în care au fost Spania și Italia in lunile martie-aprilie dacă nu vom respecta regulile cerute de autorități și numărul pacienților care ajung în spitale va crește.

„Suntem pe acel tren crescător, dar scăzând ca și intensitate a creșterii numărului de cazuri de la o zi la alta-nu suntem în scădere – suntem în momentul în care, dacă respectăm următoarele săptămâni niște lucruri, ar trebui să ajungem la un platou. Eu aș vrea să se stabilească la 1200, dar el se poate stabili și la 1500. Dar la 1500, în 10 zile înseamnă încă 300 de cazuri în plus pe terapie intensivă”, a declarat Nelu Tătaru, luni seară, la TVR.

Ministrul a mai spus că numărul de cazuri noi ar trebui să scadă cam într-o săptămână și jumătate dacă toate lumea respectă niște reguli simple. „Dacă nu vom respecta aceste reguli vom asista la o creștere accentuată de la o zi la alta, la o suprapopulare a spitalelor, la o aglomerare a UPU sau a secțiilor ATI iar scenariile pecare le vedeam în martie-aprilie în Spania și Italia se pot repeta și la noi” a avertizat Tătaru.

Numărul decedaților din cauza coronavirus din martie și până acum este de 2432, iar la ATI în acest moment sunt internați 419 pacienți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here