Avocatul Alb Traian Valer, care lucrează în cadrul instanțelor clujene, este acuzat că de mai mulți ani terorizează familia unei farmaciste clujence cu care a avut o relație. În urmă cu câțiva ani, o altă femeie l-a acuzat pe avocatul Alb că a lovit-o, dar instanțele clujene au ales să îl scape de vreo condamnare. Pe la sfârșitul anilor 90, avocatul a fost implicat și într-un caz de trafic de influență, când a fost prins cu un plic cu mărci germane, bani care ar fi trebuit să ajungă la un judecător. Atunci a fost condamnat dar, la scurt timp după cele 8 luni de închisoare, cazierul i s-a șters și s-a apucat să profeseze din nou.

O farmacistă care lucrează în cadrul unui spital din Cluj Napoca îl acuză pe avocatul Alb

Femeia a depus o plângere împotriva avocatului pe care îl acuză de hărţuire (52 de acte materiale – 40 apeluri telefonice, 12 mesaje text).

În 2020 ea a obținut un ordin de protecție împotriva lui, dar acest lucru nu l-a făcut pe avocat să își schimbe atitudinea.

Cei doi s-au cunoscut în 2017 și la scurt timp el s-a mutat în locuința clujencei. Motivul invocat a fost că fiul femeii, care la data respectivă era în perioada adolescenței, are nevoie de o figură masculină. Însă, modelul de conduită al avocatului era unul extrem de violent față de tânăr și de mama lui.

Comportamentul lui a degenerat în adevăratul sens al cuvântului, prin certuri intense, manifestări impulsive şi agresive, supărări din senin şi fără cauză legitimă, loviri ale obiectelor şi injurii adresate persoanei vătămate şi fiului ei minor. Potrivit plângerii, Alb dorea să îşi intimideze victimele prin expunerea unui comportament violent exercitat asupra bunurilor, astfel că într-un episod de agresiune a spart sistemul de aerisire din bordul mașinii femeii, apoi a spart tocul de la o uşă din apartament şi, în general, lovea cu violenţă obiecte din casă.

După ce a convins-o pe femeie că este în stare de agresiuni fizice, verbale şi psihologice, a început să îi ceară să nu mai interacţioneze într-o manieră pozitivă cu fiul ei, iar în schimb urma ca el să înceteze agresiunile exercitate. În timp, mama şi fiul ei au început să trăiască sub imperiul fricii, mai ales atunci când glumeau, își zâmbeau sau se bucurau împreună la diverse ocazii.

Însă, după ce tânărul a început să devină din ce în ce mai retras, să dea semne de depresie și să aibă probleme la școală, femeia și-a făcut curaj și i-a cerut avocatului să se mute în locuința lui.

La scurt timp după acest episod, avocatul a început să o hărțuiască: suna insistent la telefon, mergea în diferite momente ale zilei în fața blocului femeii pentru a fi văzut și amenința că se sinucide dacă nu va fi primit înapoi.

”(…) Când persoana vătămată şi fiul ei au ieşit din apartament, inculpatul le-a arătat acestora o chingă, ameninţând că dacă nu este primit „înapoi” urmează să se sinucidă cu acea chingă, fiind agitat, isteric, incoerent şi paranoic. În acest mod, inculpatul „a obţinut” revenirea în apartamentul persoanei vătămate, însă după scurt timp şi-a reluat comportamentul agresiv (verbal, fizic, psihic) şi de hărţuire şi a început să impună victimei schimbarea propriilor obiceiuri şi înlocuirea acestora cu tabieturile sale (îngrădirea şi limitarea dialogurilor cu minorul, a vizitelor la părinţii, a conectărilor personale cu prietenii, etc.). În plus, inculpatul Alb Traian Valer i-a solicitat persoanei vătămate să-şi şteargă din telefonul mobil toate aplicaţiile cu scop de conectare socială, să-şi schimbe parolele de e-mail, deoarece dorea să-i controleze corespondenţa electronică. Când persoana vătămată a manifestat opoziţie, inculpatul a început să o înjure, să lovească obiecte şi să ameninţe că urmează să trimită interlopi „peste” părinţii ei, respectiv „să trimită” controale la cabinetul tatălui şi cabinetul fratelui persoanei vătămate, ambii activând ca medici. Cu timpul, Alb Traian Valer a solicitat persoanei vătămate să nu mai vorbească la telefon cu oamenii din anturajul ei, decât sub supravegherea lui strictă (în caz contrar devenea violent), i-a cerut ştergerea contului de facebook, a aplicaţiei WhatsApp şi în final i-a impus acesteia să renunţe la smart-phone, ceea ce s-a şi întâmplat”, arată datele din dosarul penal.

Hărțuire ca în filme

Pe parcursul relației dintre cei doi adulți, avocatul i-a atras atenția femeii, în mai multe rânduri, că printre cunoștințele lui se numără poliţişti, judecători şi procurori, dar şi interlopi care execută ordinele sale şi că dacă nu se va supune dorințelor lui, urmează să îi „dezlănţuie” peste familia acesteia, fără ca el să sufere vreo repercusiune.

De asemenea, fiului femeii i-a spus că este urmărit și că dacă își va vizita rudele fără știrea și încuviințarea lui va avea de suferit.

Printre amenințări îi spunea adolescentului că „o să îl lase în scaun cu rotile pe tatăl său biologic, că pune interlopii să-l chinuiască şi să îl tortureze”.

După ce lucrurile au mai continuat o perioadă de timp după scenariul unui film horror, femeia l-a dat afară din casă pe avocat pentru a doua oară.

Însă, bărbatul a continuat să o urmărească pe stradă și să îi spună că are ”gorilele” lui care o supraveghează mereu.

Calvarul s-a transferat asupra părinților femeii pe care îi urmărea pe stradă. Iar atunci când în apropierea lor nu se mai aflau alte persoane, Alb Traian îi înjura și amenința.

Însă numărul victimelor s-a mărit și a început să îi hărțuiască și pe membrii familiei fratelui femeii, care locuiau în Satu Mare.

”Pe fondul comportamentului abuziv al inculpatului şi probabil exclusiv datorită acestui comportament, starea psihică şi fizică a persoanei vătămate a început să se degradeze semnificativ, fiind depăşită de toate evenimentele, de suferinţa copilului ei, de sentimentele de anxietate şi frică, astfel că s-a îmbolnăvit grav, a fost diagnosticată cu anemie severă, a slăbit foarte mult şi a ajuns în stare critică la medic, unde a fost urmărită de către inculpat, care a început să dea telefoane de ameninţare familiei şi chiar medicului curant. (…) După depunerea primelor două sesizări la Secţia 3 Poliţie, inculpatul a comunicat victimei şi familiei acesteia că are relaţii în poliţie, prin natura profesiei, că nu îi este frică de repercusiuni, pentru că nu va fi cercetat, astfel că şi-a reluat comportamentul, comunicând persoanei vătămate că dacă nu se supune ordinelor lui, o va urmări la locul de muncă, la domiciliu ori în alte locuri publice, va insista cu telefoane ameninţătoare la părinţii ei, îi va leza integritatea fizică şi sănătatea, toate cu scopul evident de a insufla persoanei vătămate o stare de temere permanentă, respectiv o teroare psihică, urmând să îşi folosească toate relaţiile şi influenţele prin care ar putea să le însceneze tatălui şi fratelui persoanei vătămate eventuale infracţiuni de luare de mită”, arată dosarul de judecată.

Arestat pentru trafic de influență

În cadrul poliției și procuraturii clujene de mai mult timp se știa de apucăturile avocatului Alb. În afară de emiterea mandatului de protecție, sesizările femeii aproape că au rămas fără niciun ecou. Polițiștii și procurorii clujeni care s-au ”ocupat” de caz au spus că nu era de competența lor să ancheteze un avocat, cercetarea intrând în atribuțiile procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj. Femeia a depus plângeri la poliție în mai multe rânduri, dar de fiecare dată s-au dispus începeri ale urmăririi penale in rem lovite de nulitate absolută, pentru că niciuna dintre ordonanţe nu a fost confirmată de procuror. Ulterior, femeia a apelat la un avocat, iar dosarele au ajuns la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, au fost conexate, au avut loc anumite extinderi ale urmăririi penale in rem şi s-a procedat la punerea sub acuzare.

În urmă cu câțiva ani, avocatul Alb a ajuns în fața judecătorilor pentru că bătut o femeie din Turda.

„M-a tot înjurat din curtea lui şi când l-am întrebat de ce mă înjură a venit la mine şi m-a lovit în bărbie şi m-a împins şi am picat pe jos. Acest eveniment a avut loc în data de 28 aprilie 2009. Apoi, după câteva zile, în momentul în care am venit de la grădină pur şi simplu m-a lovit cu piciorul în coapsa stângă. Nu vreau să mă împac cu el, nu am nevoie de banii lui, vreau doar linişte şi să treacă pe lângă mine ca şi când nu aş exista”, povestea Ana Maria Cărăşel.

Disputele dintre avocat şi vecini au pornit în momentul în care aceştia au fost obligaţi să îşi întabuleze apartamentele. „El a crezut că o să apelăm la serviciile lui, dar noi am angajat un alt avocat şi de atunci scandalul se ţine într-una”, mai spunea femeia din Turda.

Înainte de a fi trimis în judecată, avocatul a fost chemat de două ori la Poliţia Turda unde a fost avertizat asupra comportamentului său, dar nu a fost amendat niciodată. În schimb, după ce avocatul a depus o plângere împotriva Anei Maria Cărăşel, femeia a fost amendată de poliţie.

Arestat pentru trafic de influență

Avocatul Traian Alb a mai fost arestat timp de opt luni, înainte de anul 2000, pentru trafic de influenţă. El a fost prins în flagrant de către procurori în timp ce primea 1.000 de mărci germane de la un client. Avocatul Traian Alb (32 ani) se afla cu delegație în orașul Turda. Îi promisese clientului că prin relațiile pe care le are va interveni pe lângă completul de judecată și pe lângă medicii de la IML Cluj pentru a fi redusă alcoolemia înscrisă în procesul verbal. După ce a fost condamnat, avocatul Alb a ispășit 8 luni de închisoare. În 2006, a depus o cerere de reabilitare la Tribunalul București, iar cazierul său penal a fost șters în același an.

Am încercat să îl contactăm pe avocatul Alb Traian Valer la numărul de telefon afișat pe site-ul Baroului București, dar persoana care a răspuns a transmis că nu are nicio legătură cu avocatul respectiv. Potrivit unor informații, avocatul ar fi fost soțul judecătoarei Lucia Alb care a lucrat la Curtea de Apel Cluj.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.