De la sfârșitul anului 2016, vila din Lascăr Catargiu 43a, aflată în plin centrul Capitalei, în care a locuit artistul Sile Dinicu, a devenit scena unor evenimente greu închipuit. Porți sparte, catapulte cu fecale, amenințări cu moartea și cu violul, exhibiționism, bătăi etc. Victimele sunt membrii familiei Drăgoi, moștenitorii lui Sile Dinicu, iar agresorii sunt vechi cunoștințe de familie. Motivul îl constituie presupuse datorii fi nanciare, dar, în realitate, e vorba de dorința cămătarilor de a pune mâna pe o casă boierească. Polițiștii de la Secția 1, unde s-au adunat deja zece plângeri penale, sunt împărțiți în două tabere: cei care ridică din umeri și cei care îi protejează pe agresori. În acest timp, procurorii de la Parchetul Sectorului 1 n-au timp de fapte mărunte, iar procurorii de la DIICOT își declină competența.

Cătălin Drăgoi, moștenitorul lui Sile Dinicu, a divorțat în 2009, lăsându-și fosta soție și fiica minoră să locuiască în apartamentul 2 din Lascăr Catargiu, apartament moștenit de la Sile și Vichi Dinicu. Înainte de divorț, avocatul Drăgoi l-a cunoscut pe Silviu Nicolae Zamfir, un om de afaceri căsătorit cu o colegă de serviciu a fostei soții. Între cei doi nu s-a legat o relație de prietenie, văzându-se, până în 2015, de vreo două ori, la evenimente publice. În 2015 însă, din senin, Silviu l-a sunat pe Cătălin și i-a propus să devină asociați. I-a spus că are multe proiecte în derulare, mulți bani de încasat, dar că are nevoie de un partener care să-i susțină cash flow-ul. Firma lui Zamfir, Moreca Expert Service, se ocupa de construcții. Cifrele arătau bine, sumele de încasat erau promițătoare, doar lichiditățile lipseau. În fața unei asemenea perspective, avocatul Drăgoi a acceptat să intre ca „investitor” în afacere. La început sumele solicitate de Zamfir au fost mici. Azi zece mii de lei, mâine douăzeci de mii. Întotdeauna Zamfir restituia banii, câștigându-i încrederea noului său partener. Firma a obținut un contract „bănos” pentru amenajarea unor spații comerciale din rețeaua Auchan, după preluarea de către francezi a rețelei Real din Romania. Iar primul șantier a fost la Oradea. Când s-au apucat de treabă, Zamfir i-a promis lui Drăgoi că îi cedează jumătate din acțiunile firmei, însă după ce vor termina lucrarea de la Oradea și înainte de a o începe pe cea de la Galați și Satu Mare. Căci afacerea se arăta una de lungă durată. Pentru a-i câștiga definitiv încrederea, Zamfir l-a numit pe Cătălin Drăgoi împuternicit al firmei Moreca, cu drept de semnătură în bancă.

O reîntâlnire „întâmplătoare” după 30 de ani

Drăgoi a început să bage bani în firmă, ca aport la capitalul de lucru. Nu i s-a părut nimic suspect atunci când, încasând facturile intermediare de la beneficiar, Zamfir îi restituia parțial sumele investite. Șantierul trebuia să meargă. Dar Zamfir venea cu noi și noi solicitări de bani lichizi, iar rezervele personale ale avocatului Drăgoi se cam epuizaseră. Atunci Zamfir l-a avertizat că dacă nu respectă termenele de execuție vor fi scoși de la lucrare și vor pierde și banii investiți până atunci. Iar fără cash nu au cum să respecte angajamentele contractuale. Așa a apărut varianta împrumutului cu dobândă, de la „prieteni”.

Când a început lucrarea din Oradea, Silviu Zamfir a ales să locuiască într-un hotel de lux din oraș. Cătălin Drăgoi a avut parte de o mare surpriză în respectivul hotel. Acolo l-a reîntâlnit, după mulți ani, pe Costel Dumitrescu, un vechi prieten de familie, care se prezenta consilier al patronului hotelului. Drăgoi îl cunoștea pe Dumitrescu de la sfârșitul anilor ‘80. Înainte de Revoluție, fostul fotbalist Marcel Pușcaș l-a adus pe Costel la restaurantul Nanjing, acolo unde șef de unitate era Dan Drăgoi, tatăl lui Cătălin. Marcel Pușcaș l-a rugat pe „nea Dan” să-l angajeze pe Costel la restaurant. Dan Drăgoi l-a angajat și s-a ocupat de educația lui Costel, ajutându-l să urce de la „băiatul din spate, de la gunoi”, la picol, ospătar și barman. Reîntâlnirea lui Dumitrescu părea întâmplătoare, iar Zamfir și Dumitrescu nu dădeau semne că s-ar fi cunoscut înainte.

Citește mai mult pe evz.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here