Marturii teribile ale aparatorului judecatorului Stan Mustata, la scurt timp dupa ce a fost anuntat decesul tragic al acestuia. Aruncat dupa gratii in urma cu aproape trei ani, fostul presedinte al Sectiei a II-a penala a Curtii de Apel Bucuresti a decedat joi noapte, 8 august 2018, in urma eforturilor medicilor de a-l salva, fiind plimbat intre trei spitale, dupa ce „cineva” s-a gandit sa il mute la 2 noaptea de la Penitenciarul Rahova la Penitenciarul Giurgiu. Avocata Lorette Luca a marturisit intr-o interventie telefonica in emisiune Sinteza Zilei realizate de jurnalistul Mihai Gadea la Antena 3 ca inainte de a fi mutat din Penitenciarul Rahova, in creierii noptii, judecatorul Stan Mustata a acuzat ca se simte foarte rau, iar la scurt timp dupa ce a ajuns la Giurgiu starea sa de sanatate s-a inrautatit considerabil, ajungand sa fie plimbat intre trei spitale, unde i-au fost aplicate catetere la vene si artere, pana cand inima i-a cedat.

Citește și: Ingrid Mocanu: „L-au omorât și pe judecătorul Stan Mustață”

Mutarea nejustificata a judecatorului Stan Mustata dintr-un penitenciar in altul, care i-a cauzat in final decesul, s-a facut fara a se tine cont de starea precara de sanatate in care fostul magistrat se afla, lucru de care, dezvaluie Lorette Luca nu au vrut sa tine cont nici judecatorii care au judecat dosarul intocmit de procuroarea DNA Florentina Mirica nici in faza fondului, nici in faza apelului.

Marturiile avocatei Lorette Luca despre cum a ajuns un judecator cu peste 30 de ani vechime sa moara in puscarie, doar pentru ca si-a exprimat convingerea ca nu are de ce sa dea solutii de condamnare in dosarul „Telepatia” sunt absolut devastatoare si arata cum in ultimii ani Justitia din Romania a fost condusa prin ordinele serviciilor, prin eliminarea tuturor celor care nu erau supusi si nu indeplineau ordinele Binomului, scrie luju.ro.

Iata ce a declarat la scurt timp dupa anuntul decesului judecatorului Stan Mustata avocata Lorette Luca la Antena 3:

„Se pare ca pana la urma Sistemul a reusit pedeapsa suprema pentru domnul judecator care a refuzat sa il condamne pe domnul Dan Voiculescu fara probe. Desi am clamat de fiecare data diagnosticul medical acut al domnului judecator Mustata, se pare ca nu a impresionat pe nimeni. Lipsa de umanism a dreptului penal roman este evidenta, a magistratilor care cred ca dorm linistiti in seara asta, si care au inteles sa il condamne la o pedeapsa privativa de libertate de 10 ani pe un om foarte bolnav, pe un om a carui situatie medicala trebuia, conform tuturor dispozitiilor legislatiei penale romane sau europene sa aiba parte de acea clementa, si daca ar fi fost vinovat, desi eu continuare insist sa afirm cu toata taria ca este un om nevinovat condamnat. O persoana care a ajuns in situatia aceasta pentru ca cineva s-a gandit la 2 noaptea sa il transfere de la Penitenciarul Rahova la Penitenciarul Giurgiu, desi a acuzat o stare de deterioare fizica, a marturisit ca ii este foarte rau, totusi a fost transferat la Giurgiu, dupa care i s-a facut si mai rauL-au plimbat prin trei spitale pentru ca se crease un blocaj renal, i s-au aplicat doua catetere la vena si la artera picioarelor stang si drept, dupa care a fost transferat la un alt spital, s-a incercat un alt cateter in zona abdominala, in timpul in care, la al treilea spital transferat i s-a facut in sfarsit dializa, a facut infarct si a decedat. Asta este justitia in Romania. Dureros, dar adevarat. Poate cei care ies sa manifesta impotriva legilor de raspundere a magistratilor se simt mai linistit ca oamenii mor in penitenciare in contextul in care sunt condamnati pe nedrept. Este dincolo de revoltator, este dincolo de orice limita a bunei credinte, a bunului simt.

Domnia sa avea niste tumori cancerigene in zona abdominala. S-au facut tot soiul de tratamente. De fiecare data s-a spus ca se exagereaza. Nimeni nu a vrut sa dea crezare diagnosticelor invocate si actelor medicale depuse de-a lungul celor doua etape procesuale… poate acum este credibila afirmatia aparatorilor ca domnia sa era foarte bolnav. Cauza mortii este infarct miocardic in timp ce se incerca o dializa. Inima nu i-a mai rezistat.

In afara de imprejurarea ca nu a vrut sa condamne un om peste inexistenta unor dovezi irefutabile ale vinovatiei, altceva nu exista.

Domnia sa avea niste documente, un soi de memoriu scris in penitenciar. Sunt curioasa daca cei din penitenciar i le vor inmana sotiei sale, care sfasiata de durere m-a sunat in aceasta noapte sa imi repete in mod obsesiv: ‘a murit Sandi’. E groaznic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here