Avocatul lui Stefan Mecu, Cristian Saim (in imagine) a declarat agentiei MEDIAFAX ca lui si clientului sau li s-a comunicat faptul ca s-a declansat urmarirea penala, învinuitul dînd declaratii în acest sens. "Exista sase plîngeri ale unor persoane pe care clientul meu nu le-a cunoscut. El nu recunoaste cele ce i se imputa", a spus avocatul Saim. El a adaugat ca tot acest scandat a fost iscat de Jean (Ion) Stroe, care, dupa ce a dat o declaratie la Parchet, "s-a dat la fund".

Potrivit unui comunicat DNA, Nicolae și Cristian Șaim, avocații interlopilor din clanul Cămătaru, al căror proces se judecă în instanțele clujene, au fost trimiși în judecată pentru trafic de influență.

”În decembrie 2012, inculpatul Șaim Cristian a pretins și primit de la o persoană care era judecată în stare de arest preventiv pentru săvârșirea unei infracțiuni de tentativă de tâlhărie (martor în cauză) suma de 23.000 euro, promițând în schimb că își va exercita influența asupra unor magistrați din cadrul Tribunalului București în vederea încetării stării de arest preventiv a martorului. În perioada octombrie – decembrie 2013, inculpații Șaim Cristian și Șaim Nicolae au pretins și primit de la o persoană care era urmărită penal în stare de arest preventiv pentru săvârșirea unor infracțiuni de tâlhărie și trafic de droguri (martor în cauză) suma de 13.500 euro, promițând în schimb că își vor exercita influența asupra unor magistrați din cadrul Curții de Apel București în vederea încetării stării de arest preventiv a martorului. În mai 2017, inculpatul Șaim Nicolae a pretins suma de 1.500 de euro de la rudele a două persoane reținute pentru săvârșirea unei infracțiuni de furt calificat, promițând că îl va determina pe procurorul care instrumenta dosarul să îndeplinească acte care intrau în îndatoririle acestuia de serviciu, în vederea neluării altor măsuri preventive privative de libertate față de cei doi reținut. ”, se arată în comunicatul DNA. (sursa foto mediafax.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here