Județul Cluj va avea de luni, în premieră, un administrator public, așa-numitul ”county manager”. Este vorba despre avocatul Călin Tuluc, PNL, fost vicepreședinte de Consiliu Județean (CJ) și fost candidat al liberalilor pe lista senatorilor la alegerile parlamentare din 2016.

Acesta va trebui să renunțe în termen de 15 zile la postul de consilier județean, pe care îl deține. Este, de altfel, șeful grupului PNL din CJ. Tuluc a câștigat concursul pentru funcția de administrator public al județului în urmă cu două săptămâni, dar a cumpănit dacă să facă acest pas în carieră.

”Am avut tatonări și discuții cu președintele încă din vara anului trecut dacă ar fi oportună o implicarea a mea la nivel executiv în activitatea CJ. Având în vedere faptul că, datorită scurtului și intensului mandat de vicepreședinte din 2016, sunt destul de familiarizat cu problemele, atât cele cu ritm cotidian, cât mai ales cu cele complexe și dificil de rezolvat care fac de regulă obiectul diverselor luări de poziție din mass-media, am considerat că poate ar fi mai util să mă implic mai direct în miezul acestor probleme, mai ales că din poziția de lider de grup al consilierilor județeni care susțin agenda executivului, marja de implicare este destul de limitată.

Așa că am decis să particip la concursul pentru poziția de administrator public și, în măsura în care urma să promovez concursul (am avut șapte contracandidați), să fac pasul spre executiv. Pentru următorii doi ani, voi prelua (în măsura în care și președintele va fi de acord și va delega) atribuțiile pe care le-am avut și  în mandatul de vicepreședinte, respectiv coordonarea unor direcții, cu proiectele aferente, care se suprapun pe expertiza mea de jurist (cu titlu de exemplu – Direcția Juridică, Direcția de patrimoniu), la care se va adăuga gestionarea unor proiecte punctuale, cum ar fi Spitalul de Urgență pentru Copii (tot cu titlu de exemplu).

Sper doar ca în acești doi ani ce vor urma să putem tranșa definitiv restanțele de care vorbește toată lumea și să putem veni cu câteva programe și idei de politici publice care să schimbe puțin această imagine a unui CJ care pare să se ocupe doar de deșeuri, levigat și drumuri județene”, a spus Tuluc, pentru ZIUA de CLUJ.

Tuluc are 42 de ani, este avocat de profesie, membru al Baroului Cluj din 2007, fiind absolvent al Facultăţii de Drept a Universității Babeș-Bolyai (UBB). Mai deține o licenţă în teologie pastorală, obținută tot la UBB. Începând cu anul 2000, a fost membru PD, apoi PDL, iar acum PNL. El se află în prezent la al treilea mandat de consilier judeţean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here